• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Kveldsmøte med Julian Talamantez Brolaski og Ariana Reines

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       tirsdag, august 29th, 2017
       7:00 pm

Kveldsmøte med Julian Talamantez Brolaski og Ariana Reines

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

I 2016 gjestet tre amerikanske poeter av internasjonalt kaliber Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. Tirsdag 29. august returnerer to av dem til byen vår. Julian Talamantez Brolaski og Ariana Reines har begge i etterkant av festivalen blitt kjente navn for norske lyrikkelskere. Reines er norgesaktuell med den norske oversettelsen av sitt teaterstykke Telephone, som settes opp på Møllerbyen litteraturfestival i august, og Brolaskis bok Advice for Lovers, kommer ut i norsk oversettelse neste høst.

Ariana Reines og Julian Brolaski gjester Litteraturhus Lillehammer sammen med Brolaskis norske oversetter – poeten, redaktøren og gjendikteren, Leif Høghaug fra Hadeland. Høghaug og Brolaski vil lese sammen fra tekstene de arbeider med, og Reines gir oss en forsmak på sin nye diktsamling, som ennå ikke er utgitt. Alle tre møter du i samtale med kunstnerisk rådgiver for Norsk Litteraturfestival, Mathias R. Samuelsen

 

ARRANGØR: LITTERATURHUS LILLEHAMMER

TIR 29/8 19:00

INNGANG 100 kr

Billetter kjøpes i døren
Studenter betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og studenter ved Nansenskolen har gratis inngang. Husk gyldig bevis

 

Ariana Reines (USA, 1982) har i løpet av de siste fem årene rukket å bli et fenomen i USA, og hun har med sine tre diktsamlinger etablert seg som en stemme for en hel generasjon amerikanske kvinner. I 2015 gjendiktet Anna Kleiva Cour de Leon på norsk, og i 2017 kom teaterstykket Telephone, også på norsk i Kleivas gjendiktning. FOTO: FENCE BOOKS

 

Julian Talamantez Brolaski (USA, 1978) er en av de mest sentrale stemmene innen den amerikanske skeive poesien. Han har hittil gitt ut diktsamlingene gowanus atropolis (2010), Advice for Lovers (2012) og Of Mongrelitude (2017), i tillegg til en rekke chapbøker. Tekstene hans utforsker ofte transseksualitet og ulike kjønnsuttrykk gjennom lingvistisk eksperimentering, blant annet med bruk av kjønnsnøytrale pronomen, etymologi og ikke-normert engelsk staving. Som vokalist i bandet The Western Skyline er han i tillegg en av pilarene i queer-country bevegelsen i USA. Det er ikke bare i poesien han tar det hele tilbake til start, også i musikken ser han tilbake på storheter som Hank Williams og Woody Guthrie. FOTO: CHARLES L. SJÖLANDER