• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Kveldsmøte med Tove Nilsen og Pia Edvardsen

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       tirsdag, september 5th, 2017
       7:00 pm

Kveldsmøte med Tove Nilsen og Pia Edvardsen

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

I januar kom Pia Edvardsen skjønnlitterære debut, Vi var aldri brødre, 43 år etter at Tove Nilsen ga ut sin første roman, Aldri la dem kle deg forsvarsløst naken. I kveld møter du mor og datter på Litteraturhuset, i samtale med, Hans Tarjei Skaare 

Tove Nilsens nyeste roman, Himmelske tilstander er rett rundt hjørnet, de siste sidene ble faktisk ferdigstilt under årets litteraturfestival på Lillehammer. Romanen tar oss med tilbake til landskapet vi kjenner igjen fra Kreta døgn (2003), men med en ny historie hvor krisen i Hellas er en del av bakteppet. Vi var aldri brødre nærmer seg store spørsmål – hva er det som former oss, og hvilken betydning har hendelser fra barndommen fått? Edvardsen besvarer de med et lett og stille språk, og med et godt grep om stemningsbeskrivelsene.

I vårt kveldsmøte på Litteraturhus Lillehammer møter du forfatterne i samtale med Hans Tarjei Skaare, forfatter og hovedlærer i skrivelinjen på Nansenskolen. Det blir et møte med både opplesninger og samtale om erfaringer og holdninger til litteratur, form og materiale, og ikke minst livet med bøker hjemme

 

ARRANGØR: LITTERATURHUS LILLEHAMMER

TIR 05/09 19:00
INNGANG 100 kr
Billetter kjøpes i døren eller via GDbillett 
Studenter betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og studenter ved Nansenskolen har gratis inngang. Husk gyldig bevis

 

Tove Nilsen (1952) debuterte i 1974 med romanen Aldri la dem kle deg forsvarsløst naken, og har siden gitt ut en rekke bøker. Bøkene hennes har blitt oversatt til flere språk, og forfatterskapet har blitt hedret med Amalie Skram prisen, Riksmålprisen og Oktoberprisen. I høst kommer hennes Himmelske tilstander FOTO: Linda Bournane Engelberth

 

Pia Edvardsen (1987) er født og oppvokst i Oslo. Hun jobber for ekstern konsulent for ulike forlag, og har en mastergrad i nordisk litteratur fra Universitetet i Oslo. I 2014 vant hun skrivekonkurransen arrangert av Bøygen og BokTorsdag på Chateau Neuf, og i vår kom romandebuten Vi var aldri brødre FOTO: Pernille Blåfjell Walvik

 

Forfattersentrum