• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Formiddagsmøte med «Albert & Anna»

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       fredag, oktober 6th, 2017
       12:00 pm

Formiddagsmøte med «Albert & Anna»

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

«Albert & Anna» – kritikerrost fra Frode Grytten

Frode Grytten er en av våre mest folkekjære forfattere, og med teaterstykket «Albert & Anna» har han laget en varm og vakker hyllest til livslang kjærlighet. Skuespillerne fra Riksteatrets oppsetning møter publikum på Litteraturhus Lillehammer før de skal spille forestillingen i Maihaugssalen samme kveld. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Vi kommer tett inn på Albert og Anna, to eldre mennesker, som har elsket hverandre gjennom et langt liv. Som livspartnere har Albert og Anna dyrket sin hage som de har dyrket hverandre. Men nå er Anna i ferd med å forsvinne, og når hun blir borte, er også Albert redd for å miste seg selv. I forestillingen treffer de igjen den unge Anna og den unge Albert. Humoristiske og varme tilbakeblikk skildrer samliv og samhold gjennom vekslende årstider.

Grytten forteller med dette en sterk kjærlighetshistorie. Han er elsket for sine ærlige, morsomme og gjenkjennelige fortellinger om vanlige menneskers uvanlige liv.
– Jeg ville lage en historie om helt vanlig kjærlighet, slik de fleste av oss lever ut. Det er så utrolig mange kjærlighetshistorier i omløp i dag, men ofte handler de om ulovlig kjærlighet, om umulig kjærlighet, om ung kjærlighet. Jeg var nysgjerrig på å se på hvordan den helt vanlige, hverdagslige kjærligheten ser ut, den de fleste av oss lever i, sier Frode Grytten.

 

På Litteraturhus Lillehammer 6. oktober kl 12:00 møter du Kari Simonsen, Sverre Bentzen, Stine Robin og Kristoffer Sagmo,  i samtale med Gudmund Moren

«Albert & Anna» spilles på Maihaugssalen samme kveld kl 19:00.

Velkommen!

 

Albert og Annas livsdrama utspiller seg i deres hage, på de få kvadratmeterne som rammer inn deres historie. Det er en scenografi som rommer både sorg og smerte, minne og glemsel, helse og sykdom, depresjon og glede. Albert og Anna er som mange andre par – skjøre, forgjengelige, men også sterke, fordi de vet at de har elsket hverandre så lenge. De har blitt elsket i dette livet, de har blitt sett og holdt. Fryde Grytten sier han ville skrive om helt vanlig kjærlighet, om levde liv og om hva som finnes på innsiden av et samliv. Han ville skrive om to som har forsøkt å få til det umulige: Å oppleve verden og seg selv gjennom den andre (GJENGITT ETTER Frode Gryttens tekst I gode dagar, i vonde dager, gjennom Riksteateret)

“Med dette stykket har Frode Grytten skrevet seg inn i toppdivisjonen av norske samtidsdramatikere (…) Det er ømt, det er poetisk, det er vondt, det er vakkert, det er minneverdig.”
Bergens Tidende (6)

“Dette er feelgood, men med en dose klokskap og velspilt vemod (…) Med tangoens brusende rytmer som akkompagnement er fortellingen om Albert & Anna blitt en varm og vemodig livsdans.”
VG (5)

“Gryttens stykke er som en hymne til alminneligheten og utholdenheten, til det som er varig i en fragmentert verden.(…) Kari Simonsen og Sverre Bentzen er dypt rørende som det modne paret, og Stine Robin og Kristoffer Sagmo Aalberg er totalt overbevisende i sin unge forelskelse.”
Aftenposten (5)

“en sterk beretning om samliv som forvitrer. (…) Kari Simonsen er fantastisk i rollen som Anna.”
BA (5)

“Finstemt, følsomt, følelsesladd (…) en berørende beretning om et alminnelig ektepars alminnelige sorger.”
Dagbladet

“en vakker, trist fortelling om hvilken stor verdi det ligger i å ta vare på hverandre gjennom et helt liv”
Morgenbladet

ARRANGERT AV LITTERATURHUS LILLEHAMMER I SAMARBEID MED RIKSTEATRET OG MAIHAUGSSALEN

FRE 6/10 12:00

GRATIS INNGANG