• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • SAKPROSADAGENE 2017: Demokrati i krise

    Hjem  /  Arrangement  /  Denne siden
       fredag, oktober 20th, 2017
       2:00 pm

SAKPROSADAGENE 2017: Demokrati i krise

Hjem  /  Arrangement  /  Denne siden

Først Brexit. Så Trump. Deretter et fransk presidentvalg hvor Marine Le Pen får nest flest stemmer, kun slått av Emmanuel Macron fra det nyetablerte sentrumspartiet En marche! Det sosialdemokratiske partiet, PS, ligger med brukket rygg. Likesom søsterpartiet Pasok i Hellas, forbikjørt i venstre fil av protestpartiet Syriza, som gikk seirende ut av valget i 2015. Det høyreekstreme partiet Gyldent daggry ble tredje størst. Men det er ikke bare i Hellas, demokratiets krybbe, at ytre høyre er på fremmarsj. Hver femte svenske sier nå at de støtter Sverigedemokraterna. Selv lengst ut på skalaen er det bevegelse. 2017 var året da nynazister marsjerte i gågata i Kristiansand og dannet flaggborg i Storgata i Lillehammer. Hva er det egentlig som skjer? Er vi på vei mot en ny mørk tid, med historiske paralleller til 30-tallet?

Vi ønsker velkommen til høstens sakprosadager, med en rekke sterke foredrag rundt årets tema – demokrati i krise. Velg selv om du vil være med hele dagen, gå på ett foredrag eller to, eller få med deg kveldens avsluttende panelsamtale! Nøyaktige tidspunkt publiseres snart!

 

FOTO: Anne Siri Renå, Agnete Brun, Jørn H. Moen og Mia Carlsson

 

Ellen Engelstad : Syriza. Den greske våren og kampen om Europas sjel 

Simen Ekern : Folket, det er meg. Den europeiske høyrepopulismens vekst og framtid 

Magnus Marsdal : Frihetens mødre

Gellert Tamas : Det svenska hatet 

 

ARRANGØR: LITTERATURHUS LILLEHAMMER I SAMARBEID MED NORSK SAKPROSAFESTIVAL 

20/10 14.00 – 20.30 

INNGANG 100 kr 

Billetten varer hele dagen
Studenter og frivillige ved Norsk Litteraturfestival har gratis inngang