• Info
  • Tagger
  • Kalender
  • Som om min historie ikke fantes

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       onsdag, november 22nd, 2017
       7:00 pm

Som om min historie ikke fantes

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Vigdis Hjorth balanserer i Arv og miljø det rasende og det reflekterende, det voldsomme og det vakre. Den individuelle tragedien speiles i globale tragedier. Den langsomme og smertefulle subjektive gjenreisningen virvles inn i en organisk litterær malstrøm og belyses av Ibsen, Ditlevsen, Vinterberg og Kirkegaard. Av Freud og Jung. Av Abramovic, Barthes og balkankrigene. Romanen vakte stor debatt ved utgivelsen i fjor, og med søsterens forsvar i romanen Fri vilje som kom i høst, er den igjen rykende aktuell. I kveld kan du oppleve en av bokens sterkeste skildringer – dramatisert og fremført som en monolog av skuespiller Marius Kolbenstvedt.

Monologen konsentrerer seg om den krevende prosessen romanens hovedperson gjennomgår for å finne kraften som skal til for å reise seg etter et vedvarende fall og transformeres fra offer til frontkjemper i eget liv.Forestillingen er produsert i samarbeid med Norsk fortellerfestival og Dramatikkens hus og vant fortellerfestivalen og Foreningen !les sin konkurranse om å utvikle en muntlig fortellerforestilling inspirert av bøkene nominert til årets Ungdommens kritikerpris.

Dramaturgi og regikonsulenter: Kristina Kjeldsberg og Thorkil Evan Nielsen

 

ARRANGØR: LITTERATURHUS LILLEHAMMER

ONS 22/11 19:00

INNGANG 100 kr

Billetter kjøpes i døren
Studenter betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og studenter ved Nansenskolen har gratis inngang. Husk gyldig bevis