• Info
  • Tagger
  • Kalender
  • Dialekt som poesispråk – Kveldsmøte med Ove Røsbak og Hans Christian Medlien

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       tirsdag, desember 12th, 2017
       7:00 pm

Dialekt som poesispråk – Kveldsmøte med Ove Røsbak og Hans Christian Medlien

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Poet og forfatter Ove Røsbak debuterte i 1977 med diktsamlingen Lævandes dikt, og i 2011 kom hans niende diktsamling, Sorgen dænse på ælven i mårråssol. Røsbak er kjent for en utpreget bruk av hedemarksdialekten i sitt litterære arbeid, det samme er dialektkongen og filosofen fra Lucky Næroset –  Hans Christian Medlien som selv tar i bruk ringsakerdialekten, og mener dialekter har en undervurdert styrke. “Dialekta er røttene dine, men den er også greinene og bladverket som du kan vifte med for å være deg sjøl. Identiteten din.”  Diktsamlingen Stien og stægan kom nylig ut, og inneholder intet mindre enn Medliens 50 beste dikt fra de siste årene.

I årets siste kveldsmøte på Litteraturhus Lillehammer gjester Ove Røsbak og Hans Christian Medlien oss for å snakke om bruken av dialekt som poesispråk, sammen med forfatter og journalist Magnhild Bruheim. Vi gleder oss! Vel møtt!

 

ARRANGØR: LITTERATURHUS LILLEHAMMER

TOR 12/12 19:00

INNGANG 100 kr

Billetter kjøpes i døren
Studenter betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og studenter ved Nansenskolen har gratis inngang. Husk gyldig bevis