• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender

En sommer med Sigrid Undset

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Hva er det med Sigrid Undsets fortellinger som fortsetter å begeistre og fascinere så mange lesere? Det handler om kjærlighetens herjinger i menneskenes hjerter, elskov som ikke holder noen lover, men bryter alle. Sigrid Undset valgte de største, tyngste og vakreste temaene og sendte sine romanskikkelser ut på prøver der det nesten hver gang er kjærligheten som spenner bein på dem og stiller dem overfor de vanskeligste livsvalgene.

Kristin Brandtsegg Johansen har tilbragt en hel sommer på Sigrid Undsets dikterhjem Bjerkebæk med bøkene hennes for å undersøke hvorfor Undsets forfatterskap aldri slipper tak i henne. Jeg har levd i dette landet i tusen år – en sommer med Sigrid Undset er både en introduksjon, en veiviser og en kjærlighetserklæring til en forfatter og et forfatterskap.

Kristin Brandtsegg Johansen er forfatter, idéhistoriker og redaktør for tidsskriftet Gymnadenia. Hun er også med i styret i Sigrid Undset-selskapet. Om Sigrid Undset har hun tidligere utgitt Hvis kvinner ville være kvinnerSigrid Undset, hennes samtid og kvinnespørsmålet. Hennes siste bok var Maria Magdalena – disippelen Jesus elsket.

 

ARRANGØR: NORSK LITTERATURFESTIVAL

TIR 10/10 19:00

GRATIS INNGANG