• Info
  • Tagger
  • Kalender
  • NANSENSKOLENS BOKDAGER : Sulten og skjønnheten, om kunst og miljøspørsmål – med Erland Kiøsterud, Jannecke Lønne Christiansen og Joakim Hammerlin

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       torsdag, november 2nd, 2017
       7:00 pm

NANSENSKOLENS BOKDAGER : Sulten og skjønnheten, om kunst og miljøspørsmål – med Erland Kiøsterud, Jannecke Lønne Christiansen og Joakim Hammerlin

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Torsdag 2. november : Et døgn med Erland Kiøsterud

Erland Kiøsterud debuterte i 1973 med romanen Sår som aldri gror. Han har siden skrevet en rekke romaner og romansuiter. Forfatterskapet kan sies å være preget av eksistensielle og etiske problemstillinger. Første fase (romaner 1973-86) kjennetegnes først og fremst av brudd og oppbrudd. Midtre del av forfatterskapet («Denne gangen hører du deg selv» 1988-99) stiller på ulike måter spørsmål til folkemordet og sivilisasjonsbruddet i Europa. I tredje fase («Slik det ble fortalt» 2002-2012) synes dype motsigelser å skrives frem som livsbetingelse. De siste årenes romaner og essays er sentrert omkring filosofiske refleksjoner om natur -og miljøspørsmål og forholdet mellom mennesker og dyr i posthumanismens tid. Kiøsterud har mottatt Gyldendals legat, og for Det første arbeidet (2005) mottok han Riksmålsforbundets litteraturpris 2005. I 2012 mottok han Ypsilon-prisen for romanen Mimina. Hans dyptborende romaner har gitt ham en helt spesiell posisjon i norsk samtidslitteratur

 

I en samtale mellom to kunstnere og en filosof, møter du Erland Kiøsterud, Jannecke Lønne Christiansen og Joakim Hammerlin, om kunst og miljøspørsmål

ARRANGERT AV NANSENSKOLEN
TOR 2/11 19.00 
LITTERATURHUS LILLEHAMMER 
INNGANG 100 KR
Billetter kjøpes i døren, eller via GDbillett
Elever ved Nansenskolen og frivillige ved Norsk Litteraturfestival har gratis inngang. Studenter betaler halv pris
Nansenskolens bokdager består av fore ulike fokus under felles fane: Prosadagen, Poesidagen, Et døgn med en forfatter og Debutantmøte. Arrangementene finner sted på Nansenskolen på dagtid og på Litteraturhus Lillehammer på kveldstid i tidsrommet mandag 30. oktober – fredag 3. november. Arrangementene er åpent for alle, inngang kr 100 på kveldstid.Hele programmet finner dere her