• Info
  • Tagger
  • Kalender
  • NANSENSKOLENS BOKDAGER : Debutantkveld

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       fredag, november 3rd, 2017
       7:00 pm

NANSENSKOLENS BOKDAGER : Debutantkveld

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Fredag 3. november : DEBUTANTMØTE

Møt fire debutanter og bøkene deres – til opplesning og samtale om det å debutere!

 

Hva skriver de om, hvordan arbeider de, hvordan finner de språket, hvordan finner de et forlag og et lesende publikum? Møt høstens debutanter Bendik Vada, Synnøve Virkesdal, Maia Kjeldset Siverts og Ragnhild Eskeland i samtale med sin tidligere skrivelærer, Hans Tarjei Skaare

Bendik Vada – Vak

En ung mann går over myr og myke sletter, klatrer høyt i tynn luft og ser skifer gli ut under seg. Han har nettopp forlatt kjæresten. Steggfuglen og paukene synger, og han holder fuglefjær tett til brystet. Er gudene innen rekkevidde? Hvor finnes ly? Om dette handler det i diktene som er skrevet av en 21-årig debutant på trøndersk!

Synnøve Virkesdal – Vadested

«Du strekker hånden mot meg som tenker litt for lenge, som nøler mens vannet fråder.» Her er bilder, dikt og øyeblikkets små fortellinger om møter som blir eller uteblir, og om åpne og lukkede dører. Synnøve Virkesdal har skrevet og utgitt i mange år, men for første gang kan hun lene seg helt og holdent på et forlag

Maia Kjeldset Siverts – Det ble en rotte

Det er lov å le når du leser. Det er lov å le selv om du visste du burde grått. Bare boktittelen sier sitt, og her er tekster som «Det som ikke dreper deg», «Svidd skjegg», «Hvem vil klemmes» og «Den neste Vigdis Hjorth», der logikkens lover utfordres av en annen, mer ustyrlig og innfallspreget logikk

Ragnhild Eskeland – Føling

Hovedpersonen Ragnhild har diabetes, og hun sier: «Man kan ikke bekjempe diabetes, derfor fungerer ingen krigsmetaforer i behandling. Det er ikke snakk om kamp, men om aksept. Du må akseptere din diabetes, sier legen, sier sykepleieren, sier psykologen. Som en skyldig må akseptere konsekvensene, godta sin straff. Diabetes er det kjedeligste i mitt liv.» Skriver Ragnhild Eskeland

ARRANGERT AV NANSENSKOLEN
FRE 3/11 19.00 
LITTERATURHUS LILLEHAMMER 
INNGANG 100 KR
Billetter kjøpes i døren, eller via GDbillett
Elever ved Nansenskolen og frivillige ved Norsk Litteraturfestival har gratis inngang. Studenter betalerhalv pris

 

Nansenskolens bokdager består av fore ulike fokus under felles fane: Prosadagen, Poesidagen, Et døgn med en forfatter og Debutantmøte. Arrangementene finner sted på Nansenskolen på dagtid og på Litteraturhus Lillehammer på kveldstid i tidsrommet mandag 30. oktober – fredag 3. november. Arrangementene er åpent for alle, inngang kr 100 på kveldstid.Hele programmet finner dere her