• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Poesi pluss – med Rem, Lundbo og Wøien Håland

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       torsdag, mars 15th, 2018
       7:00 pm

Poesi pluss – med Rem, Lundbo og Wøien Håland

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Poesi pluss – litteraturhusets kveld for poesi! Vi møtes til samtale om ulike aktuelle utgivelser og hendelser i poesiverdenen. Pluss opplesning til slutt.

Denne gangen møtes oversetter og forfatter Thomas Lundbo, poet og filmstudent Kjersti Wøien Håland og poet og sanglyrikkekspert Håvard Rem i samtale med litteraturhusets koordinator Cathrine Strøm.

Vi snakker om Ben Lerners Hatet til poesien, nylig oversatt av Thomas Lundbo. Deretter ser vi nærmere på hva slags humor som finnes i poesien, før vi vender oss mot sanglyrikken og særlig Vidar Sandbecks tekster – i forbindelse med 100-årsjubileet.

I tillegg vil hver av de tre gjestene gi hvert sitt bud på hvilken diktbok du virkelig bør lese i vår.

Opplesning ved Kjersti Wøien Håland og Håvard Rem.

*

Thomas Lundbo (f. 1971) debuterte i 2006 med kortprosasamlingen Det som blir igjen, og har senere utgitt en rekke andre bøker i ulike sjangere, senest Karakterer, etter la Bruyère (2014) som ble nominert til Brageprisen. Han er en av landets mest kritikerroste og produktive gjendiktere og oversettere, i all hovedsak fra fransk, men også fra engelsk, deriblant Ben Lerners Hatet til poesien. I 2012 ble han tildelt Bokklubbenes skjønnlitterære oversetterpris for sitt oversetterskap. Lundbo har for øvrig vært medlem av redaksjonskomiteen for Audiatur – festival for ny poesi.

Kjersti Wøien Håland (f. 1988) debuterte med diktsamlingen Kjersti er ein fiktiv person, helsing Kjersti i 2013, og har siden utgitt en roman og enda to diktsamlinger, senest Kom og hent meg. Hun har vært teatersjef ved studentteateret Teater Neuf i Oslo, og studerte nylig manus ved Filmskolen på Lillehammer.

Håvard Rem (f. 1959) debuterte med diktsamlingen Kall på heltene i 1977, og han har siden utgitt en lang rekke diktsamlinger, senest 30 40 50. Rem har et spesielt nært forhold til sanglyrikken, både som kritiker og utøver, og Kaizers Orchestra, Gisle Kverndokk og a-ha er blant de som har tonesatt tekstene hans. Rem har gjendiktet Bob Dylan, Leonard Cohen og William Shakespeare. Han har også utgitt en rekke biografier og reisebøker, og skriver for tiden fast i ukeavisa Dag og tid.

 

ARRANGERT AV LITTERATURHUS LILLEHAMMER

Torsdag 15. mars kl. 19.00

INNGANG 100 kr

Billettsalg i døra eller på forhånd via GD Billett.

Studenter betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og elever ved Nansenskolen har fri adgang. Husk gyldig bevis.