• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Å skrive om barn med autisme

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       tirsdag, mars 20th, 2018
       7:00 pm

Å skrive om barn med autisme

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Pårørende i litteraturen – om å skrive om barn med autisme

I fjor ga Olaug Nilssen ut romanen Tung tids tale, en liten bok som rommer et stort og vanskelig tema. Nilssen tør å slippe til fortvilelse, sorg og sinne knyttet til det å være foreldre til barn som utvikler autisme i en alder av tre år. Olaug Nilssen mottok Brageprisen 2017 for romanen, og den er nominert til Kritikerprisen 2017.

I 2004 ga forfatter og oversetter Halfdan W. Freihow ut boka Kjære Gabrielen bok skrevet som brev til sin autistiske sønn. Her forteller han om livet sammen med sønnen, om utfordringer som særlig knytter seg til språk og kommunikasjon, men også en rørende historie om et liv og en stor kjærlighet knyttet til et barn utenom det vanlige. Boka ble en bestselger i Norge, og er oversatt til en rekke andre språk.

Bøkene til Freihow og Nilssen viser to ulike måter å skrive om – og til – barn med autisme, og tirsdag 20. mars møter du begge to på Litteraturhus Lillehammer, i samtale med Cathrine Strøm

I serien Pårørende i litteraturen vil Litteraturhus Lillehammer løfte frem litteratur som handler om å leve tett på andre menneskers sykdom eller sorg. Vi inviterer til samtaler med forfattere og andre med særlig kompetanse på feltet. Neste arrangement: Å vokse opp blant tomflasker – Anne Bitsch og Vigdis Hjorth, 8. mai.

ARRANGERT AV LITTERATURHUS LILLEHAMMER

Tirsdag 20. mars kl. 19.00

INNGANG 100 kr

Billetter kjøpes i døra eller via GD Billett.

Se også Facebook-event.

Studenter betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og elever ved Nansenskolen har fri adgang. Husk gyldig bevis.