• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Debatten : hva skal vi leve av?

    Hjem  /  Arrangement  /  Denne siden
       torsdag, april 12th, 2018
       7:00 pm

Debatten : hva skal vi leve av?

Hjem  /  Arrangement  /  Denne siden

I fjor ble Joseph Schumpeters Teorien om økonomisk utvikling tilgjengelig på norsk for første gang. To ulike forskningsfelt har sin opprinnelse i Schumpeters teorier – forskning om innovasjoner og nyskapning som kilder til økt velstand, og teorien om periodiske finanskriser, som fikk et særlig oppsving etter 2008. Forordet til den norske utgaven er skrever av økonom Erik S. Reinert, som har en spesiell interesse for utviklingsøkonomi. I forordet utfordrer han oss blant annet med spørsmålet – hva skal vi leve av? Med det som utgangspunkt, inviterer Litteraturhus Lillehammer til et foredrag med Reinert, etterfulgt av en debatt med byens næringsliv, ledet av professor Håvard Teigen

Debatten arrangeres med støtte fra Skåppå kunnskapspark

 

 

 

 

 

 

 

Program for kvelden:

19:00-19:45 Erik S. Reinert om global økonomi og teorien om økonomisk utvikling

19:45-20:00 Pause. Leseriet kafé holder åpent

20:00-20:45 Vi kjører debatt! Med Erik S. Reinert, Svenn Arne Lie fra Oppland bonde og småbrukarlag, Ove Gjesdal fra Visit Lillehammer, Geir Bjørke fra Lillehammer næringsforening og Martin Stok fra Skåppå kunnskapspark. Professor Håvard Teigen er samtaleleder

 

ARRANGERT AV LITTERATURHUS LILLEHAMMER

TOR 12. APR  19:00

INNGANG 100 kr

Studenter betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og elever ved Nansenskolen har fri adgang. Husk gyldig bevis