• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender

Ord på ord kan bli til bok

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

23. april er Verdens bokdag. Hvorfor hegner vi slik om bøkene?

Elever ved Nansenskolens skrivekunstlinje leser fra tekster som – hvem vet – kan bli til fremtidens bøker … Introduksjon ved litteraturfestivalens leder, Marit Borkenhagen. 

Bokgave til alle som kommer!

Se også Facebook-event, og spre ordet!

ARRANGERT AV LITTERATURHUS LILLEHAMMER, I SAMARBEID MED NANSENSKOLEN

Mandag 23. april kl. 20.00

GRATIS INNGANG

 

 

Mange fra skrivekunstlinjen går videre med skrivingen og noen ender opp i bokform, vanligvis en eller to fra hvert årskull.

I 2017 og 2018 er det fire debutanter som tidligere har gått på Skrivekunst på Nansenskolen: Ragnhild Eskeland med romanen Føling på Pelikanen Forlag, Maia Kjeldset Siverts med romanen Det ble en rotte på Flamme Forlag, Synnøve Virkesdal med diktsamlingen Vadested på Jæren Forlag, og Bendik Vada med diktsamlingen Vak på Oktober Forlag.

Kenneth Moe, som gikk på Nansenskolen i 2006/07, fikk Tarjei Vesaas debutantpris for 2015 for boken Rastløs. Maria Navarro Skaranger, som gikk på Skrivekunst i 2013/14, debuterte allerede vinteren 2015 med romanen Alle utlendinger har lukka gardiner. Skrevet på såkalt kebabnorsk, ble romanen raskt en snakkis, og den brakte henne Debutantprisen.

I 2009 kom hele fem av våre ut med bok, og én tittel ble snart et fenomen: Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg, av Kjersti Annesdatter Skomsvold.

Les mer om Skrivekunst-linjen på Nansenskolen her.