• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Å vokse opp blant tomflasker – Anne Bitsch & Vigdis Hjorth

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       tirsdag, mai 8th, 2018
       7:00 pm

Å vokse opp blant tomflasker – Anne Bitsch & Vigdis Hjorth

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Går du nå, er du ikke lenger min datterer Anne Bitschs sterke fortelling om oppveksten med en psykisk syk og alkoholisert mamma. Det er en personlig fortelling om overlevelse og tilgivelse, som tar parti for de barna som ikke blir hørt når de ber om hjelp.

Boka mottok Kritikerprisen 2017, og er blitt kalt «en sakprosaversjon av Vigdis Hjorths Arv og miljø» (Espen Søbye, Prosa). Møt Anne Bitsch i samtale med begeistret leser Vigdis Hjorth i vårsesongens siste arrangement på Litteraturhus Lillehammer.

Anne Bitsch (f. 1978) er en dansk-norsk forfatter, forsker og feminist. Hun har arbeidet med menneskerettigheter, kjønn og seksuell vold i en årrekke, både i Norge og internasjonalt. I 2012 debuterte hun som faglitterær forfatter med boka Bak lukkede dører. En bok om voldekt, i samarbeid med Anja Kruse.

Vigdis Hjorth (f. 1959) er en av våre mest leste og kritikerroste forfattere. Hun debuterte i 1983, og har siden utgitt en lang rekke bøker både for barn og voksne. For romanen Arv og miljø mottok hun både Bokhandlerprisen 2016, Kritikerprisen 2016 og var nominert til flere andre priser, deriblant Nordisk Råds Litteraturpris.

I serien Pårørende i litteraturen vil Litteraturhus Lillehammer løfte frem litteratur som handler om å leve tett på andre menneskers sykdom eller sorg. Vi inviterer til samtaler med forfattere og andre med særlig kompetanse på feltet.

Arrangementet er støttet av Fritt ord.

ARRANGERT AV LITTERATURHUS LILLEHAMMER

Tirsdag 8. mai kl.  19.00

INNGANG 100 kr

Billetter kjøpes i døra eller via GD Billett.

Studenter betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og elever ved Nansenskolen har fri adgang. Husk gyldig bevis.