• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Hvem snakker for barna? – Bushra Ishaq, Amar Bokhari og Olav Brostrup Müller

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       torsdag, mai 3rd, 2018
       7:00 pm

Hvem snakker for barna? – Bushra Ishaq, Amar Bokhari og Olav Brostrup Müller

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

I fjor ga lege og samfunnsdebattant Bushra Ishaq ut boka Hvem snakker for oss? Muslimer i dagens Norge – hvem er de og hva mener de? Denne kvelden vil vi spesielt vektlegge barndom og oppvekst – hvem er de muslimske barna i Norge, og hva slags oppvekstvilkår lever de under?

Ishaq skriver om «muslimiseringen» av norske ungdommer med familiebakgrunn fra muslimske land, altså at de – ofte før de får rukket å danne seg en egen identitet – møtes med spørsmål om – og blir identifisert som særlig knyttet til EN RELIGION av majoritetsssamfunnet. Hva gjør det med dem å bli avkrevd å ha meninger om religiøse spørsmål?

Vi har i tillegg invitert Amar Bokhari, lillehamring som nå er ansatt som Redd Barnas utenlandssjef. Han vil bidra med egne erfaringer fra oppvekst på Lillehammer på 80-tallet, men i kraft av sin posisjon i Redd barna kan han også si noe om oppvekstvilkår og barns rettigheter på et litt mer overordnet plan.

Møt Bushra Ishaq og Amar Bokhari i samtale med skribent og kultursjef i Lillehammer, Olav Brostrup Müller.

Se også Facebook-event.

ARRANGERT AV LITTERATURHUS LILLEHAMMER

T0rsdag 3. mai kl. 19.00

INNGANG 100 kr

Billetter kjøpes i døra eller via GD Billett.

Studenter betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og elever ved Nansenskolen har fri adgang. Husk gyldig bevis.

Arrangementet er støttet av Norsk Forfattersentrum.