• Info
  • Tagger
  • Kalender
  • Hvem snakker for barna? – Bushra Ishaq, Amar Bokhari og Olav Brostrup Müller

    Hjem  /  Arrangement  /  Denne siden
       torsdag, mai 3rd, 2018
       7:00 pm

Hvem snakker for barna? – Bushra Ishaq, Amar Bokhari og Olav Brostrup Müller

Hjem  /  Arrangement  /  Denne siden

I fjor ga lege og samfunnsdebattant Bushra Ishaq ut boka Hvem snakker for oss? Muslimer i dagens Norge – hvem er de og hva mener de? Denne kvelden vil vi spesielt vektlegge barndom og oppvekst – hvem er de muslimske barna i Norge, og hva slags oppvekstvilkår lever de under?

Ishaq skriver om «muslimiseringen» av norske ungdommer med familiebakgrunn fra muslimske land, altså at de – ofte før de får rukket å danne seg en egen identitet – møtes med spørsmål om – og blir identifisert som særlig knyttet til EN RELIGION av majoritetsssamfunnet. Hva gjør det med dem å bli avkrevd å ha meninger om religiøse spørsmål?

Vi har i tillegg invitert Amar Bokhari, lillehamring som nå er ansatt som Redd Barnas utenlandssjef. Vi ønsker at han skal bidra med egne erfaringer fra oppvekst på Lillehammer på 80-tallet, men også at han i kraft av sin posisjon i Redd barna kan si noe om oppvekstvilkår og barns rettigheter på et litt mer overordnet plan.

Møt Bushra Ishaq og Amar Bokhari i samtale med skribent og kultursjef i Lillehammer, Olav Brostrup Müller.

ARRANGERT AV LITTERATURHUS LILLEHAMMER

T0rsdag 3. mai kl.  19.00

INNGANG 100 kr

Studenter betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og elever ved Nansenskolen har fri adgang. Husk gyldig bevis.