• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Sesongåpning: Lars Mytting og Søsterklokkene

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       lørdag, september 1st, 2018
       4:00 pm

Sesongåpning: Lars Mytting og Søsterklokkene

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Lars Mytting – Søsterklokkene

Velkommen til sesongåpning på Litteraturhus Lillehammer og et møte med forfatter Lars Mytting og hans nye roman Søsterklokkene.

«Så lenge folk kunne huske hadde Søsterklokkene ringt over det trange dalføret, med en klang så malmfull og kraftig at klokkeren ble døv etter bare tre messer. Klokkene ble støpt til minne om tvillingene Halfrid og Gunhild Hekne, som var sammenvokst fra hoftene og ned. Det hvilte alltid noe større over søstrene, som om de tilhørte en annen og mektigere verden, og en av billedvevene de lagde, ble sagt å vise fremtiden.

I 1879 flytter en nyutdannet prest inn på prestegården, der nittenårige Astrid fra Hekne gjør tjeneste. Fra Tyskland kommer en fremmed mann med vidløftige planer. Den gamle stavkirken som har huset klokkene går uvisse tider i møte, og snart utsettes bygda for brå skiftninger og ubøyelige viljer.»

Lars Myttings splitter nye roman Søsterklokkene er en rik fortelling om gammel tid som brytes mot nye ideer, om mørkt slit og solvarme steiner, om to kirkeklokker med overjordisk klang og evigheten som horisont.

Vi er veldig glade for å kunne åpne sesongen på Litteraturhus Lillehammer med et møte med Lars Mytting, ledet av språkforsker og gårdbruker Kristin Vold Lexander.

Boksalg ved Gravdahl bokhandel fra kl. 15.00.

Inngang: 100 kr. Billetter kjøpes i døra eller via GD Billett.

Studenter betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og elever ved Nansenskolen har fri adgang. Husk gyldig bevis.

Arrangementet er en del av Nasjonal bibliotekdag på Lillehammer bibliotek.

Arrangør: Litteraturhus Lillehammer