• Info
  • Tagger
  • Kalender
  • Nasjonal bibliotekdag og Sesongåpning for Litteraturhus Lillehammer

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       lørdag, september 1st, 2018
       11:00 am

Nasjonal bibliotekdag og Sesongåpning for Litteraturhus Lillehammer

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Nasjonal bibliotekdag og sesongåpning for Litteraturhus Lillehammer

Lørdag 1. september

Bli kjent med biblioteket ditt! Bli med på eksklusive omvisninger i magasinet med biblioteksjef Grethe Borgen, og oppdag kunstsamlingen sammen med kunsthistoriker og bibliotekar Camilla Lostad Skrefsrud.

Kl. 13 vil barnebokforfatter Widar Aspeli vil lese og fortelle om Ane og Brage fra den utrolig fine boka En, to og et tre, og etterpå blir det bretteverksted og boller og saft i barneavdelingen.

Vi avrunder med et møte med dalens store forfatter Lars Mytting som er ute med ny, storslått roman – Søsterklokkene. Dette arrangementet starter kl. 16, og koster 100 kr.

Velkommen! 

Bibliotekets åpningstid: kl. 11.00-15.00

Meråpent: kl. 07.00-22.00 (for tilgang til meråpent, ta kontakt med skranken i ordinær åpningstid)

*

Program for dagen:

Kl. 11.30 / 12.30 / 13.30 / 14.30: Omvisning: Bibliotekets hemmeligheter

Lurer du på hva som skjuler seg i bibliotekets magasiner eller hvilke historier som sitter i veggene her? Bli med biblioteksjef Grethe Borgen på omvisning!

Varighet: ca 30 min. Oppmøte ved utlånsskranken.

Max ant. deltakere per omvisning: 10 (Gratisbilletter kan hentes i utlånsskranken fra kl. 11.00.)

 

Kl. 13.00-13.40: Lørdagstimen for barn: «En, to og et tre» med Widar Aspeli

«Ane og Brage liker å klatre. De vil klatre og bygge i et tre. En, to og et tre fortelles med lekne rim om å bygge og bo i et tre. Det handler om hva man kan og hva barna er opptatt av å lære: Klatre, jobbe med verktøy, synge og lese og skrive. Og mens de bygger dukker det opp et papirfly med teksten: Kan jeg få være med?» Forfatter Widar Aspeli leser fra den splitter nye boka En, to og et tre, og viser Nora Brechs fantastiske illustrasjoner. Utlodning av bok! Passer best for 3-6-åringer, men hele familien er velkommen.

 

Kl. 13.40-14.30: Bretteverksted i barneavdelingen

Liker du å brette, klippe og lime? Bli med Hege og brett spå etter lørdagstimen. Kanskje blir spåen til en rød rev eller en farlig hai?

Det blir servering av boller og saft, så lenge beholdningen rekker.

Passer best for 3-6-åringer, men hele familien er velkommen.

 

Kl. 12.00 / 14.00: Omvisning: Bibliotekets kunstsamling

Bli med kunsthistoriker og bibliotekar Camilla Lostad Skrefsrud på omvisning i bibliotekets kunstsamling. Her kan du få se og høre mer om kunstverk av bl.a. Kjell Bendiksen, Borgny Farstad Svalastog og Finn Lande Andersen. To tidspunkter: kl. 12.00 og kl. 14.00.

Varighet: ca 30 min. Oppmøte ved utlånsskranken.

Max ant. deltakere: 20 (Gratisbilletter kan hentes i utlånsskranken fra kl. 11.00.)

 

Kl. 16.00-17.00: Søsterklokkene – Møt Lars Mytting

«Så lenge folk kunne huske hadde Søsterklokkene ringt over det trange dalføret, med en klang så malmfull og kraftig at klokkeren ble døv etter bare tre messer. Klokkene ble støpt til minne om tvillingene Halfrid og Gunhild Hekne, som var sammenvokst fra hoftene og ned. Det hvilte alltid noe større over søstrene, som om de tilhørte en annen og mektigere verden, og en av billedvevene de lagde, ble sagt å vise fremtiden. I 1879 flytter en nyutdannet prest inn på prestegården, der nittenårige Astrid fra Hekne gjør tjeneste. Fra Tyskland kommer en fremmed mann med vidløftige planer. Den gamle stavkirken som har huset klokkene går uvisse tider i møte, og snart utsettes bygda for brå skiftninger og ubøyelige viljer.»

 

Lars Myttings splitter nye roman Søsterklokkene er en rik fortelling om gammel tid som brytes mot nye ideer, om mørkt slit og solvarme steiner, om to kirkeklokker med overjordisk klang og evigheten som horisont. Møt ham i samtale med Kristin Vold Lexander. Boksalg ved Gravdahl bokhandel fra kl. 15.00.

Inngang: 100 kr. Billetter kjøpes i døra eller via GD Billett.

Studenter betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og elever ved Nansenskolen har fri adgang. Husk gyldig bevis.