• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Hana Weidemann – Piken fra Europa

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       torsdag, september 6th, 2018
       7:00 pm

Hana Weidemann – Piken fra Europa

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Hana Weidemann – Piken fra Europa

Jana Weidemann i samtale med Magnhild Bruheim

Torsdag 6. september kl. 19

Jana Weidemann er forfatter av boka Piken fra Europa – og datter av Hana «Handula» Weidemann, som mange på Lillehammer husker som lærer på Lillehammer gymnas. Jana begynte å nøste i morens og familiens historie, og oppdaget at  den er flettet inn i noen av de mest sentrale hendelsene i det 20. århundret.

Piken fra Europa er en fascinerende generasjonsfortelling som beveger seg fra Prahas slott og restaurantliv ved århundreskiftet, via Franz Ferdinand, til Gestapos fengsel i Berlin under andre verdenskrig, for til slutt å ende i Norge og Lillehammer.

Rett før jernteppet faller etter krigen, og skiller øst og vest i Europa, forlater den 18 år gamle Handula Tsjekkoslovakia for å studere. Hun velger å dra til Norge, og etablerer seg etter hvert med familie på Lillehammer og som lektor på byens gymnas. På veien hit får vi ta del i en historie om flukt og gjestfrihet og overlevelse – og boka gir et særegent stemningsfullt bilde av Europas varme og kalde kriger.

Jana Weidemann er avdelingsdirektør i Kunnskapsdepartementet, og har tidligere jobbet ved Universitetet i Oslo, og har nordisk hovedfag derfra. Hun vokste opp på Lillehammer, med tsjekkisk mor og norsk far. Somrene tilbragte familien oftest sammen med tsjekkisk familie, på øst- eller vestsiden av jernteppet. Det har gitt henne kjennskap til og interesse for tsjekkisk kultur og historie. Piken fra Europa er hennes første bok.

Magnhild Bruheim er journalist og forfatter. Hun har skrevet en rekke bøker innenfor flere sjangre, både krim, ungdomsbøker, den historiske romanen Trolldomskraft og en oppvekstroman, Det som ein gong var.

Boksalg ved Gravdahl bokhandel.

Inngang: 100 kr. Billetter kjøpes i døra eller via GD Billett

Studenter betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og elever ved Nansenskolen har fri adgang. Husk gyldig bevis.

Se også Facebook-event.

Arrangør: Litteraturhus Lillehammer