• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Lillehammer-debatten: Dugnad

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       tirsdag, september 11th, 2018
       7:00 pm

Lillehammer-debatten: Dugnad

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Velkommen til Lillehammer-debatten på Litteraturhus Lillehammer:

Dugnad – frivillighet eller tvang?

Tirsdag 11. september kl. 19.00-21.00

Er noe i ferd med å endre seg i dugnadskulturen her til lands? Er dugnader blitt mer preget av tvang enn frivillighet? Stemmer det at klubbene og foreningene som baserer seg på dugnad, ikke alltid tar hensyn til at foreldre av ulike grunner, eller i perioder, kan ha vanskeligheter med å stille opp (aleneforeldre, turnusarbeidende, uføre, osv.). Enkelte mener det, og opplever å bli møtt med konkrete sanksjoner eller sosialt press. Debatten blusset opp på forsommeren i år, og ble godt fulgt opp av avisa GD.

Dugnader er en viktig, samlende og positiv drivkraft i organisasjonslivet, og det er veldig mange som stiller med glede på dugnader, men likevel kan synes det er verdt å diskutere omfanget og utviklinga. Har de lokale klubbene et for høyt ambisjonsnivå; stemmer det at de bruker amatøridretten til å finansiere eliteidretten? Bør det i så fall innføres strengere retningslinjer – hva bør kommunen, idrettsforbundet eller andre overordnede instanser gjøre i så måte? Vil dugnadstvang og/eller økte kontingenter føre til at flere barn blir utestengt av økonomiske årsaker? Hvordan løses dette innenfor de ulike feltene: idrett, korps og annet? Finnes det noen gode løsninger, kan vi lære noe av hverandre? Hvordan skape positive dugnadsopplevelser?

I panelet stiller dugnadspappa og -kritiker Pål Brekke Indregård, dugnadsmamma Anne Miklavic, seniorforsker Karl Henrik Sivesind fra Institutt for samfunnsforskning, folkehelsekoordinator i Lillehammer kommune, Bengt Fjeldbraaten og organisasjonssjef i Oppland Idrettskrets, Tore Stubrud.

Gratis inngang.
Se også Facebook-oppslag – og del gjerne!
Arrangør: Litteraturhus Lillehammer