• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Hjertet glemmer ikke – Helene Sandvig og Elin Marie Fredriksen

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       mandag, september 17th, 2018
       7:00 pm

Hjertet glemmer ikke – Helene Sandvig og Elin Marie Fredriksen

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Pårørende i litteraturen: Demens

Hjertet glemmer ikke – Helene Sandvig og Elin Marie Fredriksen i samtale med Magnhild Bruheim

Mandag 17. september kl. 19.00

Demens er den raskest økende kroniske sykdommen i verden i dag. Mange av oss blir rammet eller kommer tett på i løpet av livet. Likevel er det en sykdom som fremdeles er omgitt av mye taushet, stigma og fordommer.

Denne kvelden møtes Helene Sandvig og Elin Marie Fredriksen som begge har engasjert seg sterkt i folkeopplysning omkring demens, både som fagpersoner, forfattere og privatpersoner. Samtalen ledes av Magnhild Bruheim.

Elin Marie Fredriksen er sykepleier og ga tidligere i år ut boka Forglem meg ei, som forteller historien til en rekke mennesker med demens og deres nærmeste. Her får vi kunnskap om sykdommen, vi får gode råd til hvordan vi kan kommunisere med en person med demens og hva de trenger for å få et tryggere og bedre liv. Demens er en pårørendesykdom, og et eget kapittel er viet de pårørende.

Helene Sandvig er kjent for mange fra NRK-serien «Helene flytter inn», og hun nå har hun skrevet bok om farens demenssykdom: Et langsomt farvel. Helene Sandvig mistet faren sin i 2015. Gjennom fem år hadde han langsomt forsvunnet inn i demens. Hvilke dilemmaer og utfordringer dukket opp da hun og søsknene skjønte at den aktive og flotte faren ikke lenger klarte seg alene, men nektet å flytte på sykehjem? Helene Sandvig har lang erfaring som helsejournalist, men følte seg likevel alene og avmektig i møtet med sykdommen, og med systemet som skulle hjelpe til, men som ikke alltid maktet det. Hun forteller sin egen historie for a dele erfaringer med andre i liknende situasjon, og for å gi et språk til sykdom, tap og død. Og for å minne oss på hvilke samtaler det er viktig å ta før det er for sent.

Arrangeres av Litteraturhus Lillehammer i samarbeid med Lillehammer Demensforenings Demensaksjon 2018.

Inngang: 100 kr – hvorav halvparten går til Demensaksjonen.

Billetter kjøpes i døra, eller på forhånd via GD Billett.

Arrangementet er støttet av Fritt ord.

Se også Facebook-oppslag.