• Info
 • Galleri
 • Tagger
 • Kalender
 • Mødre og døtre i likestillingslandet

  Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
     tirsdag, september 25th, 2018
     7:00 pm

Mødre og døtre i likestillingslandet

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Mødre og døtre i likestillingslandet

Brev til en datter: Frøydis Guldahl, Åsne Seierstad og Kristin M. Hauge i samtale med Madeleine Cederström

Tirsdag 25. september kl. 19.00

En samtale om verdiene og holdningene det er verdt å kjempe for og videreføre til våre barn, og om barneoppdragelse og oppvekst i kvinnekampens tid. Frøydis Guldahl. Åsne Seierstad, Kristin M. Hauge i samtale med Madeleine Cederström, med utgangspunkt i Kristin M. Hauges bok Brev til en datter.

Brev til en datter er en annerledes og nær historiebok, et fortrolig brev til Skam-generasjonen om alt mødre i dag ligger våkne for. Her forteller en mor sin datter de helt nære historiene til fem kvinner som tok tak i hver sin del av hverdagen vår, og var med på å skape det vi trodde var det likestilte Norge. Livet har lært dem mye om drøm og virkelighet, valg og konsekvenser, bekymringer og anger. Og om at likestilling og likeverd er verdier vi fortsatt må kjempe for, vi som har tatt dem som en selvfølge. Foruten Frøydis Guldahl, kan vi lese om Sidsel Rasmussen, Elisabet Helsing, Sissel Benneche Osvold og Juliet Okparaebo.

Frøydis Guldahl skapte «Jentelovene» som endret norsk barneoppdragelse og skolehverdag. Hun skrev bestselgeren og TV-serien Jentene gjør opprør. Det gikk virkelig ikke som Frøydis hadde trodd.

Frøydis synes opprørsreglene passer like godt i dag. Men skulle hun endret dem litt, oppdatert dem litt for den nye tiden – og for sine barnebarn, 40 år etter bokutgivelsen, da ville hun kanskje ha skrevet de nye jentelovene slik:

 1. Ikke sammenlign deg med alle andre.
 2. Planlegg litt! Husk at det tar tid å ha barn.
 3. Ta fatt i det du synes er feil i samfunnet. Gjør noe for andre – og ikke bare deg selv. Si aldri at du ikke kan gjøre noe fordi du er jente.

Inngang: 100 kr

Billetter kjøpes i døra samme dag, eller på forhånd via GD Billett – så unngår du kø og får reservert sitteplass.

Studenter betaler halv pris. Elever i videregående skole har fri adgang, det samme gjelder frivillige ved Norsk Litteraturfestival og elever ved Nansenskolen. Husk gyldig bevis.

Arrangør: Litteraturhus Lillehammer