• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Lahlum & Grønn: Sjakkgeniene

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       tirsdag, oktober 2nd, 2018
       6:30 pm

Lahlum & Grønn: Sjakkgeniene

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Historikeren Hans Olav Lahlum og Russland-eksperten Atle Grønn, to av Norges mest kjente sjakkommentatorer, har slått sine hoder sammen og skrevet en bok som kan leses av både sjakkanalfabeter og vordende verdensmestere.

Boken dyrker de gode historiene snarere enn de kompliserte sjakktrekkene. Sentralt i denne beretningen er spørsmålet om sjakkgeniets vesen: Hvilke personligheter og karakterer skjuler seg bak de geniale sjakktrekkene?

Historien har tre deler: sjakksportens framvekst 1886–1946, sjakken under den kalde krigen fra 1946 til 1990, og den moderne sjakkæraen fra 1990 til 2018. Og som dette antyder, er sjakkens utvikling også en historie om endringer i verdenssamfunnet og stormaktene.

Før Lahlum og Grønn entrer scenen vil Lillehammer Schakselskap stille med brett og brikker fra slik at publikum selv kan få spille, og bli kjent med sjakklubbens tilbud. Sjakkbrett står klare fra kl. 17.30.

Inngang: 100 kr

Studenter betaler halv pris. Skoleelever, i grunnskole og videregående skole har fri adgang, det samme gjelder frivillige ved Norsk Litteraturfestival og elever ved Nansenskolen. Husk gyldig bevis.

Billetter kan kjøpes i døra samme dag, eller via GD Billett.

Billetten inkluderer inngang på Lahlums krimspesial kl. 20.00.

Arrangør: Litteraturhus Lillehammer i samarbeid med Lillehammer Schakselskap.