• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Wendy Pearlman: Voices from Syria

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       tirsdag, oktober 16th, 2018
       6:00 pm

Wendy Pearlman: Voices from Syria

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Hvordan arbeider syriske flyktninger i dag med å bearbeide og forstå det som skjedde både før og under krigen? Hva tenker de om situasjonen i dag? Og hvordan ser krigen i Syria ut for en som har brukt brorparten av sitt yrkesliv på å forske på den palestinske frigjøringskampen og som har snakket med flere flyktninger enn de fleste av oss?

I boka We Crossed a Bridge and it Trembled: Voices from Syria presenterer Wendy Pearlman flere hundre fortellinger fra syriske flyktninger nå bosatt over hele verden. Boka er en samling historier fra det syriske opprøret, krig og flyktningkrise – fortalt av dem som opplevde det.

Tirsdag 16. oktober kan du møte Wendy Pearlman i samtale med Jørgen Jensehaugen på Litteraturhus Lillehammer.

Samtalen vil foregå på engelsk.

Wendy Pearlman er professor i sammenliknende politikk ved Northwestern University, og forfatter av en rekke bøker. Forskningen hennes dreier seg omkring sosiale bevegelser, politisk vold, flukt og migrasjon i Midtøsten.

Jørgen Jensehaugen er førsteamanuesis ved Avdeling for samfunnsvitenskap ved Høgskolen i Innlandet, Lillehammer, og er fra 1. oktober ansatt som seniorforsker ved PRIO (The Peace Research Institute Oslo). Han ga tidligere i år ut boka Arab-Israeli Diplomacy under Carter: The U.S., Israel and the Palestinians.

Inngang: 100 kr 
Billetter kjøpes i døra samme dag, eller via GD Billett.

Gratis for studenter ved HiNN og skoleelever i videregående skole. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og elever ved Nansenskolen har også fri adgang. Husk gyldig bevis.

Arrangør: Litteraturhus Lillehammer