• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Beethoven og romantikkens kunstfilosofi

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       tirsdag, november 20th, 2018
       7:00 pm

Beethoven og romantikkens kunstfilosofi

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Velkommen til foredrag ved idéhistoriker Else Marie Lingaas:

Beethoven og romantikkens kunstfilosofi

Ludwig van Beethoven (1770-1827) fremstilles gjerne som en av romantikkens fremste kunstnere, samtidig som han musikalsk sett regnes som Haydns og Mozarts etterfølger innen wienerklassisismen.

For å forstå denne tilsynelatende motsigelsen må vi lete utenfor musikkens område og hente frem tidens nye tanker om kunst – og om kunstnerens helt spesielle rolle som filosofisk formidler mellom det evige og det forgjengelige.

Else Marie Lingaas er idehistoriker og jobber ved Universitetet i Oslo, der hun blant annet underviser i eldre verdenshistorie. Hun har vært lærer og inspektør ved Nansenskolen.

Hennes filosofiske interessefelter er italiensk renessansefilosofi og estetikkens historie med særlig vekt på 1800- og 1900-tallets tenkning om musikk. Hun har utgitt boken «Vestens idéhistorie bind 2: Renessanse og reformasjon» (2013).

 

Foredraget er en del av serien Filosofistafetten ved Litteraturhus Lillehammer, der foredragsholderne inviteres til å snakke om et emne de brenner for innenfor filosofiens rammer. I tillegg får de sende utfordringen videre til en ny foredragsholder. Else Marie Lingaas ble utfordret av Unn Irene Aasdalen.

Leseriet kafé holder åpent frem til foredraget starter, og serverer kaffe/te, kaker og suppe m/brød.

 

ARRANGERT AV LITTERATURHUS LILLEHAMMER

Tirsdag 20. november kl. 19.00

INNGANG 100 kr

Billetter kjøpes i døra eller via GD Billett.

Studenter betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og elever ved Nansenskolen har fri adgang. Husk gyldig bevis.