• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Filmens løgn og sannhet – Om Mordene i Kongo

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       fredag, oktober 26th, 2018
       8:00 pm

Filmens løgn og sannhet – Om Mordene i Kongo

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Fredag 26. oktober har filmen Mordene i Kongo premiere på norske kinoer. Den tar seeren med tilbake til den uløselige «Kongosaken» som oppstod rundt leiesoldatene Joshua French og Tjostolv Moland i 2009. Men hvilken fortelling får vi egentlig servert på kinolerretet?

Hva gjør filmen – eller litteraturen – med sannheten? Kan en fiksjonsfilm fortelle noe sant om virkelige hendelser? Hvordan skrive bok eller filmmanus om en historie som krever at du må ta stilling i skyldspørsmål?

Møt Morten A. Strøksnes, forfatteren av den dokumentariske boka Et mord i Kongo (2010), som først var utgangspunkt for filmen, noe som endret seg underveis i produksjonsprosessen. og Finn Gjerdrum, som er produsenten bak Kongens nei og flere andre filmer basert på historiske fakta – i samtale med kultursjef Olav Brostrup Müller.

Vi serverer filmsnacks og noe i glasset, mens Lillehammer kino lodder ut fribilletter blant alle som møter opp.

Boksalg ved Gravdahl bokhandel.

Gratis inngang for alle med kinobillett til premierevisningen 26. oktober kl. 17.30 (filmen er ferdig ca kl. 19.45). Kinobillett kjøpes via lillehammerkino.no

 

Uten kinobillett: Inngang 100 kr.

 

Billetter KUN til samtalen kjøpes i døra eller via GD Billett. Studenter betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival, Litteraturhus Lillehammer og elever ved Nansenskolen har fri adgang. Husk gyldig bevis.

Se også Facebook-oppslag.

Arrangør: Litteraturhus Lillehammer og Lillehammer Kino