• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Livet – og hvordan tegne det – med Inga Sætre og Anja Dahle Øverbye

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       tirsdag, november 6th, 2018
       7:00 pm

Livet – og hvordan tegne det – med Inga Sætre og Anja Dahle Øverbye

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Livet – og hvordan tegne det

Inga Sætre og Anja Dahle Øverbye i samtale med Cathrine Strøm

Tirsdag 6. november kl. 19.00

Å flytte hjemmefra, begynne å studere, skaffe seg hybel, deltidsjobb, nye venner, kjæreste og barn – det er mye man skal igjennom som ung voksen. For noen er de første årene etter videregående en rekke med gylne øyeblikk, der verden åpner seg og livet smiler. For andre blir disse årene nokså tunge og kaotiske, og noen opplever også at alt går helt i svart, slik som for hovedpersonen i Anja Dahle Øverbyes tegneserieroman Bergen.

Så går årene, og plutselig er man kommet halvveis: hvordan ser livet ut når man nærmer seg 40 år?

«Det hjelper ikke å krype under teppet» Men det hjelper kanskje å tegne det! Livets traurige sider blir i alle fall mer til å leve med i Inga Sætres nye og mørkt humoristiske bok, Det finnes en død etter livet.

Vi inviterer til en samtale med to tegneserieskapere som har skapt tegneseriekunst av noen av de vanskeligste og mest skamfulle opplevelsene i livet.

Møt Inga Sætre og Anja Dahle Øverbye i en samtale med Cathrine Strøm om det mørke og latterlige livet, og hvordan tegne det.

Inga Sætre er tegneserieskaper, animatør og forfatter, oppvokst på Brøttum og bosatt i Oslo. Hun har blant annet utgitt stripeserien Møkkajentene og den prisvinnende tegneserien Fallteknikk (som nå skal bli film!) – en morsom, vond og ærlig fortelling om 19-åringen Rakel som oppdager at hun er gravid. I år ga hun ut Det finnes en død etter livet.

«Misforholdet mellom livet slik det fremstilles i sosiale sammenhenger og -medier, og tilværelsen slik man selv opplever den i all dens dagligdagse, forutsigbare prakt, er et tilbakevendende tema i Det finnes en død etter livet. Det samme er frykten for å være et helt vanlig menneske – eller kanskje rettere sagt, frykten for at man innerst inne liker å være et helt vanlig menneske.» (Morgenbladet)

Anja Dahle Øverbye er tegneserieskaper og forlegger i Blokk forlag. Hun fikk mye oppmerksomhet og prisen Årets tegneserie for debutboka Hundedagar som kom i 2015. Hundedagar skildrer noen tenåringsjenter i løpet av en sommer på Vestlandet. Anja Dahle Øverbye står også bak Ustabil, «ein lettbeint podcast om mental helse» sammen med Ingrid F. Brubaker

I år ga hun ut tegneserien Bergen, som er en historie med mørkere og mer voksen tematikk. Her møter vi 19 år gamle Maria. Hun studerer ved Universitetet i Bergen, og vi følger henne gjennom en ustø start på voksenlivet. Det handler om knuste hjerter, selvskading og ensomhet. Det handler om å miste retningen i livet, og det handler om et forgjeves søk etter trygghet.

Arrangementet er støtta av Norsk Forfattersentrum.

Inngang: 100 kr
Billetter kjøpes i døra samme dag, eller via GD Billett.

Studenter og skoleelever betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival, Litteraturhus Lillehammer og elever ved Nansenskolen har fri adgang. Husk gyldig bevis.

Arrangør: Litteraturhus Lillehammer