• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Børli – ballader og lengsel – Inge Eidsvåg, Camilla Granlien og Georg Buljo

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       tirsdag, november 13th, 2018
       7:00 pm

Børli – ballader og lengsel – Inge Eidsvåg, Camilla Granlien og Georg Buljo

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Børli – ballader og lengsel – Inge Eidsvåg, Camilla Granlien og Georg Buljo

I år, nærmere bestemt 8. desember, er det 100 år siden dikteren Hans Børli ble født, og Litteraturhus Lillehammer vil markere dette med en kveld som løfter fram litt andre sider av diktningen hans. Kvelden åpner med et foredrag av Inge Eidsvåg med tittelen «Hans Børli – også lengselens dikter», før vi får høre «Børli Ballader» der Camilla Granlien synger nyskrevne sanger til Børli-tekster tonesatt og fremført av Georg Buljo.

Tirsdag 13. november kl. 19.00

Litteraturhus Lillehammer

Inngang: 100 kr

Billetter kjøpes i døra eller på forhånd via GD Billett.

Studenter og skoleelever betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival, Litteraturhus Lillehammer og elever ved Nansenskolen har fri adgang. Husk gyldig bevis.

Program for kvelden: 

I. Hans Børli – også lengselens dikter – foredrag ved Inge Eidsvåg

Hans Børli er av mange blitt kalt «skogens dikter». Han var nok det også, men et enda sterkere motiv i hans forfatterskap er lengsel, mener Inge Eidsvåg. I sitt foredrag vil han vise hvordan lengselen ligger som en mollstemt tone under mye av det Børli skrev – og hvorfor det ble slik.

II. Børli Ballader – Camilla Granlien synger nyskrevne sanger til Børli-tekster tonesatt og fremført av Georg Buljo. 

Hans Børlis diktning blir naturlig nok ofte knyttet til skogen, men vi mener ordene strekker seg langt videre enn de grønnkledde åsene på Hedmarken. Børlis globale og allmenngyldige måte å kommunisere har mye til felles med for eksempel Olav H. Hauges lyrikk eller Haikudiktenes fortettede innhold på få linjer.

Det er først og fremst slike dikt med en form for evig appell Georg Buljo har grepet tak i og tonesatt, men noen av de váre betraktningene sett med tømmerhoggerens øyne er også inkludert.

Børli Ballader utgis på plate i forbindelse med markeringen av Hans Børlis 100-årsjubileum. Det er blitt fremført under arrangementet «Børli minutt for minutt», på Deichman i Oslo i sommer, og kan nå høres for første gang her på Lillehammer.

*

Om kveldens gjester:

– Inge Eidsvåg, tidligere rektor ved Nansenskolen, fikk i fjor Kongens Fortjenstmedalje for sitt arbeid for å fremme humanistiske verdier og dialog mellom mennesker. Han har i mange år arbeidet for dialog mellom stridende parter, blant annet med fredelig konfliktløsning på Balkan.

Inge Eidsvåg har inspirert en hel generasjon med sitt humanistiske menneskesyn og sine bøker om filosofi, litteratur, pedagogikk, og ikke minst om den gode lærer.

 

– Camilla Granlien er folkemusiker og visesanger, bosatt på Lillehammer. Hun har gitt ut flere plater under eget navn og i samarbeid med andre, og er en av landets viktigste formidlerne av tradisjonsmusikk fra Hedmark og Gudbrandsdalen. Hun har deltatt en rekke ganger på Landskappleik både som utøver og dommer og vant Kongepokalen i 2008.

Camilla har gjennom sitt profesjonelle virke opptrådt og holdt konserter i inn- og utland. Hun har jobbet med prosjekter rettet mot både barn, unge, voksne og eldre gjennom turnéer for Rikskonsertene, Den kulturelle skolesekken og Den kulturelle spaserstokken.

 

– Georg Buljo er musiker, komponist og produsent i grenselandet mellom folkemusikk, viser, samisk musikk i alle former, eksperimentell jazz og alternativ rock.

Hans bakgrunn er både norsk og samisk. Morfaren var fra en husmannsplass i Vangsåsen ved Hamar og jobbet i – og med skogen hele livet. Selv er han født og bor i Oslo. Den samiske arven har han fra faren som kom fra Kautokeino.

Georg har samarbeidet med folk som Mari Boine, Niko Valkeapää, Lars Bremnes, Jan Eggum, Odd Nordstoga, Silje Neergaard, Moddi, bare for å nevne noen, har komponert musikk for film og danseforestillinger i tillegg til å produsere plater i en rekke genre.

*

Arrangementet er støttet av Fritt ord.

Arrangør: Litteraturhus Lillehammer