• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Tatt på fersken! Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       onsdag, november 21st, 2018
       7:00 pm

Tatt på fersken! Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Tatt på fersken!

Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu i samtale med Vilde Kamfjord

Onsdag 21. november kl. 19

Litteraturhus Lillehammer

Kjenner du til Mesterdetektiven Purriot? Han er en herlig blanding av en kjent belgisk detektiv og en purre, en nærmest uslåelig kombinasjon. Bortsett fra at alle karakterene i krimserien om Purriot er grønnsaker, kan du gjenkjenne mange av ingrediensene fra andre hardkokte krimkompotter.

Dette er vegetabilsk spenning på sitt beste, med tørrvittige ordspill, mistenkelige porsjoner, sterke verb og smarte damer som Mina Morelli og Anna Nassen.

Møt Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu, to av landets fremste barnebokforfattere, som sammen står bak bøkene om Purriot. Dette er kvalitetskrim for barn som også får voksne til å fryde seg, og som hittil teller fem bøker, med Purriot og den falske nissen som den aller ferskeste.

Hvordan foregår samarbeidet mellom tekstforfatter Bjørn F. Rørvik og illustratør Ragnar Aalbu? Hvordan arbeider de med å gjøre krimsjangeren spiselig for barn, og hva kan de si om humoren til dagens barn? Mange av bøkene til Rørvik og Aalbu kan betegnes som litteratur for barn i alle aldre, og det er en stor glede å gi voksne mulighet til å bli bedre kjent med to av landets fremste forfattere i dette feltet.

Og kanskje kan du gjøre et julegavekupp med en signert Purriot hos Gravdahls bokhandel?

Samtalen vil bli ledet av litteraturformidler Vilde Kamfjord.

 

Bjørn F. Rørvik er en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bøkene om Bukkene Bruse, i tillegg til Reven og Grisungen-serien. Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak detektivserien for barn om mesterdetektiven Purriot. Bøkene hans er fulle av humor og morsomme påfunn, og flere av dem er solgt til utlandet.

Ragnar Aalbu er illustratør, med hovedfag fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Han arbeider i Oslo og er odelsgutt fra Trøndelag, noe bildebøkene hans i stor grad bærer preg av. Titler som Fokus på ku, Grundig om gris, Sau i sentrum og Dyr i drift vitner om det. Han har fått flere priser for sine illustrasjoner, og hans nyeste soloutgivelse, Hakk o ve, fikk strålende mottakelse blant annet av NRKs anmelder.

Vilde Kamfjord er litteraturformidler og kulturprodusent, og står bl.a. bak formidlingskonseptet Barnebokbad.

ARRANGERT AV LITTERATURHUS LILLEHAMMER

Onsdag 21. november kl. 19.00

INNGANG 100 kr

Billetter kjøpes i døra eller via GD Billett.

Studenter betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og elever ved Nansenskolen har fri adgang. Husk gyldig bevis.

Arrangementet er støtta av Norsk Forfattersentrum.