• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Framtidskroppen – Knudsen, Hareide og Hammerlin

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       tirsdag, januar 22nd, 2019
       7:00 pm

Framtidskroppen – Knudsen, Hareide og Hammerlin

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Framtidens teknologi kan bidra til å gjøre hverdagen enklere for oss, men den kan også skape maskiner som erstatter mennesket eller som gjør skillet mellom menneske og maskin utydelig. Men kan omsorg gjøres av maskiner? Hva forstår vi da som omsorg? Og hvis vi lar kunstig intelligens bli del av hverdagen og livene våre; hva er identitet og hva er et menneske?

Møt forfatter Cathrine Knudsen og naturverner og tidligere rektor ved Nansenskolen, Dag Hareide, i samtale med forfatter, filosof og lærer ved Nansenskolen Joakim Hammerlin.

Cathrine Knudsen har i sine senere bøker vært opptatt av hvordan teknologien former livene våre, særlig i Av menneskehånd (2017) og Den siste hjelperen (2018). I 2017 mottok Knudsen Stig Sæterbakkens minnepris for et forfatterskap med «overbevisende litterære kvaliteter, originalitet og mot til å skape sine egne prosjekter».

Dag Hareide er tidligere generalsekretær i Naturvernforbundet og rektor ved Nansenskolen – Norsk Humanistisk Akademi. Har blant annet utgitt boka Hva er humanisme (2011), og er i gang med et bokprosjekt om ny teknologis virkning på kropp og sinn.

ARRANGERT AV LITTERATURHUS LILLEHAMMER

Tirsdag 22. januar kl.  19.00

INNGANG 100 kr

Billetter kjøpes i døra samme dag eller på forhånd via GD Billett. Med GD Billett er du garantert sitteplass og slipper billettkø.

Alle studenter og skoleelever kommer gratis inn. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer har også fri adgang. Husk gyldig bevis.