• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Anna Kleiva & Marianne Hurum: Lågen – L.A.

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       tirsdag, mars 26th, 2019
       7:00 pm

Anna Kleiva & Marianne Hurum: Lågen – L.A.

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Anna Kleiva & Marianne Hurum: Lågen – L.A.

En samtale på tvers av kunstarter og kontinenter

Tirsdag 26. mars kl. 19.00 

Hva er det som trekker unge kunstnere fra det norske innlandet til Los Angeles – den vilt sprikende millionbyen uten sentrum? Har landskapet ved Lågens bredder – og L.A. noen fellestrekk, eller er den totale annerledesheten som lokker? Hva betyr det hjemlige stedet for dem? Og hvordan har en by som Los Angeles satt avtrykk i livene og kunsten de skaper?

Vi inviterer til en samtale på tvers av kunstarter og kontinenter, med forfatter Anna Kleiva og billedkunstner Marianne Hurum. Samtalen ledes av musikkanmelder og tidligere redaktør i litteraturtidsskriftet Vinduet, Audun Vinger.

*

Forfatter Anna Kleiva (f. 1985), oppvokst på Vinstra, har utgitt en rekke diktsamlinger og gjendiktninger fra hun debuterte i 2011. I boka Echo Mountain – Forteljingar frå LA (2018) skildrer hun den amerikanske storbyen Los Angeles som natur og konstruksjon, som jungel og maskin. Boka er «ein litterær collage om nasjonalparkar, bilkøyring, Hollywood, einsemd, prærieulvar, palmar, tørke, minne og overflate.» Boka er illustrert med fotografi av Yngvild Gotaas Torvik, og et utvalg av disse vil bli vist under arrangementet.

«Er Los Angeles ein myte? Er Los Angeles ein draum? I ein by full av fiksjonar skjuler eit mylder av ulike realitetar seg under den glitrande overflata.» — Anna Kleiva

Billedkunstneren Marianne Hurum (f. 1978), delvis oppvokst på Lillehammer, har også et nært kunstnerisk forhold til Los Angeles og USA, der hun også har studert og vært på flere studieturer og arbeidsopphold. Hun har et variert kunstnerskap, men har i de senere årene særlig markert seg som en nyskapende maler, med store, fargesterke komposisjoner. Uttrykket er samtidig og umiddelbart, og hun uttaler at «hun tror på maleriet som et sted der samtiden nedfeller seg gjennom form, farge og komposisjon.»

Marianne Hurum har deltatt i en lang rekke kollektivutstillinger, bl.a. på Astrup Fearnley-museet, Kunstnernes hus, Stavanger Kunstmuseum, Lothringer13_Laden i München, A Palazzo Gallery i Italia og 0-0 LA i Los Angeles.

Denne våren er hun aktuell med separatutstillingen Krabbe på Lillehammer kunstmuseum. Til denne utstillingen har hun laget nye malerier, en frise og en gruppe aluminiumsskulpturer spesielt til kunstmuseets store hovedsal.

 

*

Leseriet kafé holder åpent i forkant og under arrangementet.

Gravdahl bokhandel selger bøker.

Se også Facebook-oppslag, og del gjerne!

*

Inngang: 100 kr 

Billetter kjøpes i døra samme dag eller på forhånd via GD Billett. Med GD Billett er du garantert sitteplass og slipper billettkø.

Alle studenter og skoleelever kommer gratis inn. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer har også fri adgang. Husk gyldig bevis.

*

Arrangør: Litteraturhus Lillehammer