• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Pegasus: Vinter på savannen

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       fredag, april 12th, 2019
       1:00 pm

Pegasus: Vinter på savannen

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

I mars og april byr Norsk Litteraturfestival på enda flere forfattermøter i sitt helårs Pegasus-program. Sparebankstiftelsen DNB sin gave til Norsk Litteraturfestival gjør det mulig å lage arrangementer for barn og unge også utenom festivaluka, og Pegasusgjengen gleder seg til å ønske så mange som mulig velkommen til Litteraturhus Lillehammer. Arrangementene pleier å fylle seg opp raskt, så meld gjerne din klasse på allerede i dag.

For påmelding: send epost til pegasus@litteraturfestival.no

Se hele programmet på: www.litteraturfestival.no/pegasus/helarsprogram/

VINTER PÅ SAVANNEN

Tid:
12.04.19 kl. 13:00

For 8. – 10. klasse

Vinter på savannen er noe så uvanlig som et litterært far og datter-prosjekt. Levi Henriksen har skrevet ungdomsroman sammen med datteren Leah.

Romanen begynner også på originalt vis: i et tre omringet av aggressive flodhester, på savannen i Kenya. I treet henger hovedpersonen Eleanor og lurer på hva som er verst å bli spist av flodhester eller å leve videre. Gradvis avdekkes det at Eleanor er på reise med en stefar hun knapt kjenner, og omstendighetene gjør at de er nødt til å forholde seg til hverandre. Vinter på savannen er en fortelling om en reise som setter spor. Det er en fortelling om dyrenes rettigheter og bevaring av naturens mangfold. Men det er først og fremst en fortelling om å være ung og prøve å leve videre etter et stort tap. Levi Henriksen har tidligere skrevet flere kritikerroste barne- og ungdomsbøker. I denne ungdomsromanen tar han oss med til savannen, og inn i tankeverdenen til en jente som leter etter en retning i livet. Møt far og datter i en samtale om deres felles bokprosjekt. Samtalen ledes av Cathrine Strøm.