• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Skilsmisseboken – Sanna Sarromaa og Bjørk Matheasdatter i samtale

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       torsdag, august 29th, 2019
       7:00 pm

Skilsmisseboken – Sanna Sarromaa og Bjørk Matheasdatter i samtale

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Skilsmisseboken – Sanna Sarromaa og Bjørk Matheasdatter i samtale

Sorgen over å miste en familie og en ektefelle i en skilsmisse er noe de færreste snakker om, selv om det rammer veldig mange mennesker. I Norge er det rundt 20 000 mennesker som går gjennom enten separasjon eller skilsmisse hvert år.

 

Forfatter Sanna Sarromaa ble selv ufrivillig skilt og kastet inn i alt det en skilsmisse innebærer. Nå har hun skrevet Skilsmisseboken – en overlevelsesguide. Den gir emosjonell, økonomisk og praktisk veiledning, råd og støtte i et brudd man kanskje ikke var helt forberedt på: Hvilke rettigheter har man? Hvordan få til gode løsninger for samvær med felles barn?

 

Sarromaa bruker både egne og andres erfaringer – hun har intervjuet skilte menn og kvinner, jurister og psykologer – og skriver med humor og innsikt om hvordan man kan stable livet sitt på beina igjen og komme seg videre etter en skilsmisse.

 

Torsdag 29. august kan du møte Sanna Sarromaa og samlivsterapeut Bjørk Matheasdatter på Litteraturhus Lillehammer. Olav Brostrup Müller vil lede samtalen.

 

Gratis inngang. Åpent for alle.

 

Boksignering ved forfatterne og boksalg ved Gravdahl Bokhandel Lillehammer.

Leseriet kafé holder åpent og byr på kaffe, kaker og kalde forfriskninger.

Se også Facebook-oppslag.

*

Sanna Sarromaa er finsk, og bor på Lillehammer. Hun er lektor i historie med doktorgrad i sosiologi og har blant annet forsket på kroppspress blant unge jenter. Sarromaa har tidligere vært folkevalgt i kommunen og i fylket, og ertet på seg nordmenn med sine spalter i GD og VG. Hennes forrige bok er Norske tabuer – om likhetens tyranni, språk som religion og hellige mødre (Spartacus 2016).

 

Bjørk Matheasdatter er forfatter av boken Å elske og bli elsket – hvordan ta vare på kjærligheten (Gyldendal 2017). Hun er parterapeut og relasjonspedagog med praksis i Oslo. Hennes drivkraft er troen på kjærligheten og vissheten om at vi trenger noen å elske og bli elsket av. Gjennom tjue år har hun formidlet kunnskap om kjærligheten og gitt verktøy og inspirasjon til å ta vare på den, gjennom utallige kjærestekurs, foredrag og som spaltist i Dagbladet Magasinet.

 

Olav Brostrup Müller er journalist, forfatter av boka Kjedet enebolig, og kultursjef i Lillehammer kommune.

 

Arrangører: Litteraturhus Lillehammer i samarbeid med forlaget Res Publica