• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Innafor – våg å bry deg

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       tirsdag, september 3rd, 2019
       7:00 pm

Innafor – våg å bry deg

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Mobbing og ekskludering er ikke bare noe som skjer i skolene blant barn og unge, men er et økende problem i samfunnet. Voksne har et spesielt ansvar for å sikre inkludering og hindre utenforskap. Voksne er rollemodeller, og deres oppførsel påvirker barn og unge.

Hvordan skape et godt fellesskap der alle er innafor?

Gjennom satsningen «Innafor – våg å bry deg» vil vi sørge for at alle voksne blir mer bevisst sin rolle; at de ansatte i skolen får mer kunnskap om hvordan de kan forebygge mobbing, og at elevene får vite mer om hva de kan gjøre for å bidra til at alle er «innafor».

*

Tirsdag 3. september er ungdomsskoleelever, foresatte, lærere og andre interesserte velkommen til Litteraturhus Lillehammer.

Program for kvelden:

– Bjørn Rønning, leder i fagutvalget ønsker velkommen.

– Visning av trailer for filmen Mid90s, som ungdomsskoleelevene har sett tidligere på dagen

– Elever fra Åretta, Smestad og Hammartun ungdomsskole i samtale med kinosjef Clarissa Bergh om filmen de har sett og om å bry seg/få andre til å føle seg innafor.

– Samtale mellom Clarissa Bergh – kinosjef, Trude Halvorsen – rektor ved Røyslimoen skole og Kjartan Mikkelsen – foresatt og leder i KFU. Samtalen ledes av journalist og kommunikasjonsrådgiver Torstein Paulsen.

– – Avtroppende sjefredaktør i GD, Kristian Skullerud, vil avslutte med en personlig appell

 

NB: Kristin Oudmayer – forfatter av Mobbeboka og fagansvarlig i UNICEF, og leder for prosjektet «Du kan være Den ene», skulle ha deltatt i panelsamtalen, men har dessverre blitt syk og måtte melde avbud.

 

GRATIS INNGANG, ÅPENT FOR ALLE

Leseriet kafé holder åpent i forkant og under arrangementet.

*

Se også Facebook-oppslaget, og del gjerne med alle som kan være interessert!

Videre lesning:

«INNAFOR – Våg å bry deg» er et samarbeid mellom skolene, Litteraturhus Lillehammer, Lillehammer Kino, Mobbeombudet i Oppland, Kommunalt foreldreutvalg i Lillehammer (KFU) og Fagutvalget for oppvekst, utdanning og kultur.