• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Nan Bentzen Skille: På barrikadene med Sigrid Undset

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       onsdag, oktober 9th, 2019
       7:00 pm

Nan Bentzen Skille: På barrikadene med Sigrid Undset

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

I samarbeid med Høgskolen i Innlandet, inviterer Fåberg og Lillehammer historielag til lokalhistoriske foredrag på litteraturhuset:

Nan Bentzen Skille:

Om mot og motstand. På barrikadene med Sigrid Undset

Nan Bentzen Skille avslutter sitt formidlingsarbeid med Sigrid Undsets liv og virke med et foredrag om Sigrid Undsets mot og motstandskamp.

Nan Bentzen Skille er cand.philol. og er en av våre fremste Undset-formidlere. Hun er forfatter av boka Innenfor gjerdet. Hos Sigrid Undset på Bjerkebæk, som også er utkommet i engelskspråklig utgave.

Hun har i en årrekke deltatt i formidlingen av Sigrid Undsets litteratur, både gjennom Sigrid Undset Selskapet, som hun ledet de fem første årene etter stiftelsen i 1997, som redaktør for tidsskriftet Gymnadenia (1997–2003) og som rådsmedlem i Norsk Litteraturfestival – Sigrid Undset-dagene.

I 2000 tok Skille initiativet til å få satt opp en minneplakett i Via Frattina 138 i Roma, i det huset hvor Sigrid Undset bodde i to perioder av sitt liv. I fem år var Skille engasjert av Maihaugen for å arbeide med restaureringen av Bjerkebæk og for å dokumentere stedets historie. Hun ble tildelt Anders Sandvigs Museumsstipend for 2000.

ARRANGERT I SAMARBEID MED HØGSKOLEN I INNLANDET OG FÅBERG OG LILLEHAMMER HISTORIELAG

Onsdag 9. oktober kl. 19.00

GRATIS INNGANG