• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Tore Pryser: Filsethene i krig 1940-1945

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       onsdag, oktober 23rd, 2019
       7:00 pm

Tore Pryser: Filsethene i krig 1940-1945

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

I samarbeid med Høgskolen i Innlandet, inviterer Fåberg og Lillehammer historielag til lokalhistoriske foredrag på litteraturhuset:

Tore Pryser:

Filsethene i krig 1940-1945

«Filsethene i krig» handler om barna til redaktør Johan Filseth i avisen Gudbrandsdølen, som på ulike måter under krigen 1940-45 som voksne var aktive i motstandsbevegelsen. Datteren Tove hjalp jøder på flukt, sønnen Kaare var redaktør i lokalavisen på Hønefoss og ble drept av tyskerne der, datteren Aase var gift med hr. advokat Ferdinand Gjerdrum som tyskerne henrettet og sønnen Ivar var XU-agent. Hver for seg har Filsethene spennende krigshistorier.

Tore Pryser skriver om dem og dessuten andre lillehamringer i sin nye bok «Jødeaksjonen og nye gråsoner» (Svein Sandnes forlag).

Tore Pryser er professor i historie ved Høgskolen i Innlandet Lillehammer, og har utgitt en rekke bøker, senest altså Jødeaksjonen – og nye gråsoner – hemmelige tjenester under andre verdenskrig (2019) og Svik, gråsoner og heltemot – Spioner under andre verdenskrig (2018).

 

ARRANGERT I SAMARBEID MED HØGSKOLEN I INNLANDET OG FÅBERG OG LILLEHAMMER HISTORIELAG

Onsdag 23. oktober kl. 19.00

GRATIS INNGANG