• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Ådne Norheim: Personen bak gatenavnet

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       onsdag, november 6th, 2019
       7:00 pm

Ådne Norheim: Personen bak gatenavnet

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

I samarbeid med Høgskolen i Innlandet, inviterer Fåberg og Lillehammer historielag til lokalhistoriske foredrag på litteraturhuset:

Ådne Norheim:

Personen bak gatenavnet. Hvem skjuler seg bak byens gatenavn?

Velkommen til foredrag ved Ådne Norheim om gatenavnene i Lillehammer. Med Thorstein Hernes, leder av gatenavnkomiteen i Lillehammer.

Det er godt over 100 gatenavn i Lillehammer som har fått navn etter personer. Foredraget vil omtale ca. 30 av disse, og gi litt historisk bakgrunnstoff om hver enkelt. Hvem var nå denne Skogforvalter Lie, og hvem var Sylvester Sivertsson?

Ådne Norheim er pensjonist med friluftsinteresser og historiske interesser. Han har bl.a. skrevet Friluftslivspalten i Byavisa gjennom 13 sesonger. Det er særlig lokalhistorie som interesser, og siste store prosjekt var Historielagets Seterbok i 2017.

Hans pågående prosjekt gjennom 2019 har vært å gå alle byens gater, fra ende til slutt. Han er ferdig med 70 % av gatene, deriblant alle med personnavn.

Dette ga ham ideen om å finne litt mer ut av hvem de egentlige var, disse personene som fortjener å få en gate oppkalt etter seg?

Se også Facebook-oppslag, og del gjerne ordet!

ARRANGERT I SAMARBEID MED HØGSKOLEN I INNLANDET OG FÅBERG OG LILLEHAMMER HISTORIELAG

Onsdag 6. november kl. 19.00

GRATIS INNGANG