• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Lillehammerprofiler: Gina Borchgrevink og Anine W. Slaatto

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       onsdag, november 20th, 2019
       7:00 pm

Lillehammerprofiler: Gina Borchgrevink og Anine W. Slaatto

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

I samarbeid med Høgskolen i Innlandet, inviterer Fåberg og Lillehammer historielag til lokalhistoriske foredrag på litteraturhuset:

Ivar Olstad og Tore Bjørnsgaard:

Kvinneprofiler i Lillehammer. Gina Borchgrevink og Anine Wollebæk Slaatto

Velkommen til foredrag ved Ivar Olstad og Tore Bjørnsgaard i serien kvinneportretter i Lillehammer, denne gangen vil de trekke frem Gina Borchgrevink og Anine Wollebæk Slaatto. To av Lillehammers kvinneprofiler på én kveld.

Vi husker Anine Wollebæk Slaatto (1899-1997) som byens «grand old lady» gjennom mange år. Hun var Lillehammers våkne samvittighet som aldri unnlot å si ifra – både om det som var bra, og ikke minst det mindre gode. I 1985 fikk hun Kongens fortjenestemedalje i gull. Tore Bjørnsgaard, innfødt lillehamring og allmenningsbestyrer, forteller om hennes lange, innholdsrike og betydningsfulle liv.

Gina Borchgrevink (1870-1939) var en kvinne som markerte seg sterkt på flere felt i Lillehammer-samfunnet i de snaut 40 år hun bodde her. Hennes viktigste kampsaker var dyrebeskyttelse og kvinners stemmerett. Ivar Olstad, lokalhistoriker og pensjonert lektor, gir et bilde av en dypt engasjert kvinne som folk måtte forholde seg til, positivt såvel som negativt.

Se også Facebook-oppslag, og del gjerne ordet!

ARRANGERT I SAMARBEID MED HØGSKOLEN I INNLANDET OG FÅBERG OG LILLEHAMMER HISTORIELAG

Onsdag 20. november kl. 19.00

GRATIS INNGANG