• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Sakprosadagen: Heier, Hellestveit og Langemyr

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       fredag, oktober 11th, 2019
       12:00 pm

Sakprosadagen: Heier, Hellestveit og Langemyr

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Sakprosadagen 2019

Panelsamtale: Krig, konflikt og propaganda

Hvordan forholde seg til propaganda og politisk styring i forskning og formidling av krig og konflikter?

Samtale mellom Tormod Heier, Cecilie Hellestveit, Hedda Langemyr (prosjektleder i UTSYN – Forum for utenriks og sikkerhet) i samtale med Joakim Hammerlin.

 

Hedda Langemyr har lang fartstid som utenriks- og sikkerhetspolitisk kommentator. Hun har vært fast spaltist i Klassekampen og bidrar jevnlig med analyser og kronikker i en rekke publikasjoner og medier. Hun har bakgrunn fra flere organisasjoner hvor hun har jobbet med internasjonal politikk, forsvarsspørsmål og ulike former for konflikthåndtering. De siste årene har hun spesialisert seg innenfor geopolitikk og stormaktsdynamikk i Nordområdene. Hun leder en fagplattform for utenriks- og sikkerhetspolitikk som heter UTSYN. Plattformen består av en rekke fagprofiler knyttet til forskning, næringsliv, forsvar, politikk og journalistikk hvor hensikten er å løfte nivået på den offentlige debatten om overordnede sikkerhetspolitiske problemstillinger i Norge.

Tormod Heier er oberstløytnant i Hæren og professor i statsvitenskap ved Forsvarets høgskole. Han har utgitt en rekke bøker om norsk og europeisk forsvars- og sikkerhetspolitikk. Heier ble i 2017 tildelt Norske PENs Ossietzkypris for fremragende innsats for ytringsfriheten. Hør ham også på Sakprosadagen: Tormod Heier – Et farligere Norge? kl. 10.

Cecilie Hellestveit er jurist og konfliktforsker med doktorgrad i internasjonal humanitærrett fra UiO, og har bl.a. utgitt den kritikerroste boka ‘Syria – en stor krig i en liten verden’ (2017). Hør henne også på Sakprosadagen: Cecilie Hellestveit – Krigens folkerett kl. 11.

 

*

Samtalen er del av årets Sakprosadag på Litteraturhus Lillehammer fredag 11. oktober 2019 fra kl. 10-17.

Temaet for årets Sakprosadag er ‘Krigens retorikk – propaganda og politikk i sakprosa og historieskriving’. Hvordan påvirker medier og propagandamaskiner hvordan vi forstår kriger og konflikter i dag, og hvordan har de påvirket historieskrivingen?

Arrangementet er gratis og åpent for alle, og studenter ved Nansenskolen og Høgskolen i Innlandet er spesielt invitert. Vel møtt!

Kl. 10.00-10.45: Tormod Heier: Et farligere Norge?                        

                                   Tormod Heier er oberstløytnant i Hæren, professor i statsvitenskap ved Forsvarets høgskole og aktuell med boka Et farligere Norge?

Kl. 11.00-11.45: Cecilie Hellestveit: Krigens folkerett – Norge og vår tids kriger

                                   Cecilie Hellestveit er jurist, konfliktforsker og forfatter. Aktuell i høst med boka Krigens folkerett – Norge og vår tids kriger.

Kl. 12.00-13.00: Konfliktforskning og propaganda  

Hvordan forholde seg til propaganda og politisk styring i forskning og formidling av krig og konflikter? Samtale mellom Tormod Heier, Cecilie Hellestveit, Hedda Langemyr, prosjektleder i UTSYN – Forum for utenriks og sikkerhet, ledet av Joakim Hammerlin.

Pause

Kl. 14.00-14.45: Bjørn Westlie: Det norske jødehatet: Propaganda og presse under okkupasjonen                                                            

                                   Bjørn Westlie er norsk journalist, historiker og prisbelønt forfatter.

Kl. 15.00-15.45: Gudmund Moren: Okkupanter                                     

                                   Gudmund Moren er historiker, forfatter og tidl. rektor ved Høgskolen.

Kl. 16.00-16.45: Propaganda, politikk og historieskriving.

Panelsamtale om propaganda, politikk og historieskriving med Bjørn Westlie og Gudmund Moren – ledet av filosof og sakprosaforfatter Joakim Hammerlin.

Med forbehold om endringer.

*
Arrangementet er gratis og åpent for alle, og studenter ved Nansenskolen og Høgskolen i Innlandet er spesielt invitert. Vel møtt!

Se også Facebook-oppslag for oppdatert info.

*

Joakim Hammerlin ved Nansenskolen er programansvarlig sammen med Cathrine Strøm ved Litteraturhus Lillehammer. 

Sakprosadagen støttet av Fritt ord, Gunnar Bjerkes kulturfond og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO).