• Info
  • Tagger
  • Kalender
  • BokÅRm: Lisa og Kaktusaurus Rex

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       onsdag, oktober 23rd, 2019
       11:30 am

BokÅRm: Lisa og Kaktusaurus Rex

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Velkommen til BokÅRm med Trine Mangersnes

Lisa og Kaktusaurus Rex feirer bursdag midt på natten 

I Lisa og Kaktusaurus Rex feirer bursdag midt på natten har Lisa bursdag, men mamma ligger fortsatt og sover. Det burde hun ikke ha gjort. For i stua har Kaktusaurus Rex gjort alt klart til feiring av Lisa. Men for at det skal bli en skikkelig fest må de ha pynt, kaker, popcorn, godteri og gaver. Andre utfordringer er også hvem som skal åpne gavene og hva man skal gjøre med en levende piñata i stua. Alt kan skje når Lisa og Kaktusaurus Rex feirer bursdag midt på natta…  

 

Trine Mangersnes (1985) er forfatter og illustratør. Hun har studert illustrasjon og visuell kommunikasjon med spesialisering i barnebokillustrasjon og publikasjonsdesign. Bøkene om Lisa og Kaktusaurus Rex har nylig utkommet, og de er et radarpar med høyt tempo og stor selvtillit! Oppslagene er energiske og fargerike, og illustrasjonene er fulle av morsomme detaljer. I disse bøkene er det lekne barnet sterkt i fokus! 

*

BokÅRm er utviklet av Lillehammer bibliotek med støtte av/fra Nasjonalbiblioteket og deres nasjonale prosjekt kalt Bokåret 2019. Bokåret 2019 er en nasjonal feiring av boka, lesing og leserne. Over 500 bibliotek i hele landet er med på festen!

Vi har laget et inspirasjonshefte for deg som jobber i barnehage, og som ønsker flere veier inn i barnelitteraturen. Der er et hav av bøker å velge mellom, og i heftet har vi valgt ut fire billedbøker for barn i alderen 3-5 år. Biblioteket oppfordrer til å jobbe godt med bøkene, og bruke bøkene aktivt til høytlesning, dypdykk i både tekst og bilder, filosofere og samtale videre rundt temaer.

Der vil også finnes tips til hvordan man kan lese og leke med tekst, tema eller uttrykk. Flere boktips er også tatt med, slik at man kan ri videre på lese-bølgen og finne andre gode billedbøker!

Alle barnehagene i Lillehammer kommune får et mini-bibliotek med disse fire bøkene til odel og eie.

 

Intensjonen er å skape et langvarig “bok i bruk” konsept, der barnehagebarns første møte med bøkene skjer på deres egen arena, nemlig i barnehagen. Å gjøre bøkene tilgjengelig i deres hverdag er alfa og omega. Personalet i barnehagen oppfordres til aktiv bruk av mini-biblioteket ovenfor barnehagebarna – eksempelvis som månedens høytlesningsbok eller tema.

 

I løpet av høsten 2019 blir barnehagene invitert til Lillehammer bibliotek for å møte bøkene og illustratørene. Dette blir et kreativt stjernemøte mellom illustratøren, boka og barna – forfatterbesøk og kanskje også mini-verksted!

Hensikten er med hele BokÅRm er å skape gode arenaer for litteraturformidling, og at barnehagebarna skal kunne møte bøker og litteratur på ulike måter på forskjellige arenaene.

 

Spørsmål vedr. BokÅRm sendes til hege.gjerdbakken@lillehammer.kommune.no

Påmelding er avsluttet, da alle forfatterbesøk er fulltegnet.

BokÅRm tar utgangspunkt i Rammeplan for barnehagen (R17) og Språkløyper (Kunnskapsdepartementet, 2016-2019). R17 understreker at barnehager skal arbeide med utforsking, fordypning og progresjon. Lillehammer bibliotek håper og tror BokÅRm kan inspirere til ulike leseaktiviteter i barnehagen og skape sprudlende leseglede blant voksne og barn.

 

Lillehammer bibliotek og Litteraturhus Lillehammer

Hege Gjerdbakken og Cathrine Strøm