• Info
  • Tagger
  • Kalender
  • BokÅRm: Jeg må tisse!, sier Nora

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       onsdag, oktober 30th, 2019
       11:30 am

BokÅRm: Jeg må tisse!, sier Nora

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Velkommen til BokÅRm med Irene Marienborg

Jeg må tisse!, sier Nora 

 

Irene Marienborg (f. 1966) er grafisk designer og illustratør. Hun har skrevet og illustrert flere bøker om lille Nora og hennes hverdag. Nora-bøkene er fargerike, lekne, morsomme og gjenkjennelige for de alle minste.

 

Nora lærer stadig nye ting, men i Jeg må tisse!, sier Nora bruker hovedpersonen litt lenger tid på å bli trygg. Nora vegrer seg nemlig for å bruke voksen-doen. Heldigvis finner vennen Filip en kreativ løsning på problemet!

*

BokÅRm er utviklet av Lillehammer bibliotek med støtte av/fra Nasjonalbiblioteket og deres nasjonale prosjekt kalt Bokåret 2019. Bokåret 2019 er en nasjonal feiring av boka, lesing og leserne. Over 500 bibliotek i hele landet er med på festen!

Vi har laget et inspirasjonshefte for deg som jobber i barnehage, og som ønsker flere veier inn i barnelitteraturen. Der er et hav av bøker å velge mellom, og i heftet har vi valgt ut fire billedbøker for barn i alderen 3-5 år. Biblioteket oppfordrer til å jobbe godt med bøkene, og bruke bøkene aktivt til høytlesning, dypdykk i både tekst og bilder, filosofere og samtale videre rundt temaer.

Der vil også finnes tips til hvordan man kan lese og leke med tekst, tema eller uttrykk. Flere boktips er også tatt med, slik at man kan ri videre på lese-bølgen og finne andre gode billedbøker!

Alle barnehagene i Lillehammer kommune får et mini-bibliotek med disse fire bøkene til odel og eie.

 

Intensjonen er å skape et langvarig “bok i bruk” konsept, der barnehagebarns første møte med bøkene skjer på deres egen arena, nemlig i barnehagen. Å gjøre bøkene tilgjengelig i deres hverdag er alfa og omega. Personalet i barnehagen oppfordres til aktiv bruk av mini-biblioteket ovenfor barnehagebarna – eksempelvis som månedens høytlesningsbok eller tema.

 

I løpet av høsten 2019 blir barnehagene invitert til Lillehammer bibliotek for å møte bøkene og illustratørene. Dette blir et kreativt stjernemøte mellom illustratøren, boka og barna – forfatterbesøk og kanskje også mini-verksted!

Hensikten er med hele BokÅRm er å skape gode arenaer for litteraturformidling, og at barnehagebarna skal kunne møte bøker og litteratur på ulike måter på forskjellige arenaene.

 

Spørsmål vedr. BokÅRm sendes til hege.gjerdbakken@lillehammer.kommune.no

Påmelding er avsluttet, da alle forfatterbesøk er fulltegnet.

BokÅRm tar utgangspunkt i Rammeplan for barnehagen (R17) og Språkløyper (Kunnskapsdepartementet, 2016-2019). R17 understreker at barnehager skal arbeide med utforsking, fordypning og progresjon. Lillehammer bibliotek håper og tror BokÅRm kan inspirere til ulike leseaktiviteter i barnehagen og skape sprudlende leseglede blant voksne og barn.

 

Lillehammer bibliotek og Litteraturhus Lillehammer

Hege Gjerdbakken og Cathrine Strøm