• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Nina Lykke og Lena Andersson – nordisk mestermøte

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       tirsdag, november 12th, 2019
       7:00 pm

Nina Lykke og Lena Andersson – nordisk mestermøte

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Velkommen til et nordisk mestermøte på Litteraturhus Lillehammer:

Nina Lykke og Lena Andersson

 

Nina Lykke fikk sitt store gjennombrudd i 2016 med romanen Nei og atter nei, som vant Ungdommens kritikerpris og ble en salgssuksess i Sverige og Tyskland så vel som i Norge. Forventningene er store når Lykke nå i høst kommer med sin fjerde bok, Full spredning. En legeroman. Forlaget skriver at Full spredning er en roman om selvinnsiktens forbannelser og fornektelsens velsignelser. Med denne boken flytter Nina Lykke grensene for hva en legeroman kan være.

Vi ga Nina Lykke mulighet til å velge en nordisk forfatter til dette mestermøtet, og vi er veldig glade for at valget falt på selveste Lena Andersson.

Lena Andersson er en av Sveriges ledende romanforfattere og samfunnsdebattanter. Hun mottok jublende kritikk for sine to bøker om den kjærlighetssyke Esther Nilsson. Den første av disse, Rettsstridig forføyning, kom på norsk våren 2014, og ble hennes gjennombruddsroman. Den har fått svært gode anmeldelser både i Norge og Sverige, er utkommet i en rekke land, og vant Augustprisen 2013 i kategorien årets svenske skjønnlitterære bok.

I fjor kom romanen Sveas sønn, som er en klok og varm generasjonsroman om de endringene som forener og skiller oss mennesker fra hverandre. Og om å våge å være sann mot seg selv. For hovedpersonen Ragnar Johansson er det å være helt vanlig den største hedersbetegnelsen et menneske kan få. Han er født i 1932, det første året i det som skal bli det svenske sosialdemokratiets gullalder.

Andersson ga også ut boka Virkeligheten og alt det andre (2018), en samling tankevekkende kronikker om alt fra idrett, filosofi og aktuelle spørsmål i tiden.

Møt Lykke og Andersson i samtale på Litteraturhus Lillehammer.

 

Inngang: 100 kr

Billetter kjøpes via GD Billett eller i døra. Med GD Billett er du sikret sitteplass, og unngår kø.

Studenter, skoleelever og frivillige ved Norsk Litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer kommer gratis inn.

 

Gravdahl bokhandel selger bøker, og forfatterne signerer gjerne.

Leseriet kafé holder åpent i forkant av arrangementet.

Arrangører: Foreningen Norden og Litteraturhus Lillehammer