• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Tjuvstart på Litteraturfestivalen 2020: Gloria Gervitz

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       tirsdag, februar 4th, 2020
       7:00 pm

Tjuvstart på Litteraturfestivalen 2020: Gloria Gervitz

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Tjuvstart på Litteraturfestivalen 2020: Gloria Gervitz

Gloria Gervitz Foto: Kevin M. Connors, Migrasjonar Omslagsfoto: Det norske Samlaget

Gloria Gervitz Foto: Kevin M. Connors / Migrasjonar Omslagsfoto: Det norske Samlaget

Norsk Litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer tjuvstarter årets festival med storflott besøk av en av de viktigste poetene i den spanskspråklige verden.

Siden 1970-tallet har Gloria Gervitz arbeidet med langdiktet Migraciones. Denne typen livsverk var vanligere for poeter i tidligere tider – Walt Withmans Leaves of Grass og Ezra Pounds Cantos er to eksempler – men i dag er det få som vier et helt kunstnerisk virke til å finslipe og å bygge ut en enkelt tekst.

Men det er ikke bare dette som gjør Gervitz til en unik poet på verdensbasis. Som tittelen på storverket tilsier, behandler prosjektet en evigvarende menneskelig tilstand som vi stadig konfronteres med: vandring, forflytting av mennesker på tvers av geografi og språk. Gloria Gervitz ble født i Mexico i 1943, men stammer selv fra utvandrede østeuropeiske jøder. Altså har hun flukt og babelske tilstander i blodet.

Nå foreligger MIGRASJONAR på norsk, og i februar kommer Gloria Gervitz på norgesturné til Oslo, Bergen, Trondheim og Lillehammer. Boka er gjendikta og med etterord av Helene Hovden Hareide, redigert av Gunnar Wærness og Pedro Carmona Alvarez, og med bokdesign av Magnus Osnes.

På Litteraturhus Lillehammer vil Gloria Gervitz lese og samtale med poet Bendik S. Vada.

Bendik S. Vada utga den kritikerroste diktsamlingen Vak i 2017. Han har gått på skrivelinja på Nansenskolen og Forfatterskolen i København, og studerer nå i Trondheim. I fjor var han medoversetter og medredaktør for antologien 6 meksikanske og 6 norske poeter.

*

Leseriet kafé holder åpent i forkant av arrangementet.

Gravdahl bokhandel selger bøker.

Se også Facebook-oppslag, og del gjerne ordet!

 

Inngang: 100 kr

Billetter kjøpes via GD Billett eller i døra samme dag. Med GD Billett er du garantert sitteplass og slipper billettkø.

Alle studenter og skoleelever kommer gratis inn. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer har også fri adgang. Husk gyldig bevis.

Arrangør: Norsk Litteraturfestival i samarbeid med Det norske Samlaget og Litteraturhus Lillehammer.