• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • AVLYST: Third Culture Kids – fellesskap og tilhørighet // Våryrfestivalen 2020

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       torsdag, mars 19th, 2020
       12:00 pm

AVLYST: Third Culture Kids – fellesskap og tilhørighet // Våryrfestivalen 2020

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Sosiolog Dr. Ruth Hill Useem og ektemannen John Useem introduserte på 1950-tallet begrepet Third Culture Kids (TCK). Dette er barn og unge som vokser opp utenfor deres foreldres kultur. Barna bygger ofte relasjoner til alle kulturene de tar del i, uten å ha full «eierskap» til noen av kulturene.

Aon Raza Naqvi har samlet 30 personer som alle har vokst opp mellom ulike kulturer i boken Third Culture Kids (2019), blant annet Chiraq Patel, Leo Ajkic, Jonis Josef og forfatterne Sarah Zahid og Zeshan Shakar.

Velkommen til en samtale med Aon Raza Naqvi, Lillian Halima Anderssen og Mohamed Chakiri. Kultursjef i Lillehammer, Olav Brostrup Müller skal geleide oss gjennom samtalen om hvordan det er å vokse opp i en drakamp mellom to kulturer.

Tid:  19. mars kl. 12.00-13.00

Skoleelever eller større grupper bes melde seg på til pegasus@litteraturfestival.no

Arrangører: Våryrfestivalen, Pegasus – Norsk Litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer.

Gratis inngang.