• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • AVLYST: Moderne fellesskap // Våryrfestivalen 2020

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       fredag, mars 20th, 2020
       2:00 pm

AVLYST: Moderne fellesskap // Våryrfestivalen 2020

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Moderne fellesskap // Våryrfestivalen 2020

 

Hvordan oppstår fellesskap på nett, og hva skiller digitale fellesskap fra analoge fellesskap?

Sosiologiprofessor ved NTNU, Aksel Tjora, har forsket i en årrekke på ulike former for fellesskap, og kom i 2018 ut med boken Hva er fellesskap. Med et samfunnsvitenskapelig utgangspunkt tar han for seg fellesskap som blant annet samhold, integrasjon, interaksjon, identifikasjon, kommunikasjon, arbeid, nærvær og mulighet.

Nrk-journalist Vicky Schaubert skrev i fjor NRKs mest leste sak, noensinne, om Mats «Ibelin» Steen. Han var en del av et sterkt fellesskap på nett gjennom dataspillet World of Warcraft. Artikkelen skapte et voldsomt engasjement, og åpnet opp for nye perspektiver rundt det å delta sosialt på nett.

Tjora og Schaubert kommer til Våryrfestivalen for å snakke om hvordan fremveksten av digitale medier har ført til endringer i hverdagen, og måten vi interagerer med hverandre på. Hvordan kan digitale medier føre til mer deltagelse, og styrke tilhørigheten til et fellesskap, og kan det være noen ulemper med ny teknologi? Er det en internett skjerm som avgjør hvor sterkt et vennskap virkelig er eller ikke er?

Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Vil du lese Schauberts artikkel, finner du den her:
Først da Mats var død forsto foreldrene verdien av gamingen hans

Se også Facebook-oppslag, og del gjerne ordet.

Arrangører: Våryrfestivalen, Pegasus – Norsk Litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer.