• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Samtale med Solstad

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       tirsdag, januar 28th, 2020
       7:00 pm

Samtale med Solstad

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Samtale med Solstad

Dag Solstad kom i høst med Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen, nær tretti år siden første bok i trilogien, Ellevte roman, bok atten, kom ut.

Bjørn Hansen, forhenværende kemner på Kongsberg, og en av Solstads mest interessante karakterer, er nå blitt 77 år og bor alene i en ettroms leilighet på Grønland. Bjørn Hansen eller «Bj. Hansen, som han nå skrev seg», er ikke interessert i nyheter og verden omkring seg, men desto mer opptatt av døden – og Gud.

En dag banker svigerdatteren på Bj. Hansens dør. Med seg har hun Bj. Hansens barnebarn Wiggo, som skal begynne å studere ved Universitetet i Oslo, og som hun har bestemt at skal bo på hybel hos sin farfar.

Hva skjer når Bjørn Hansen og barnebarnet møtes? Vil de forstå hverandre på tvers av generasjonene? Er Bjørn Hansen i stand til å forsone seg med den nye tiden, eller vil han for alltid stå fast på sitt store Nei? Hva slags verk er Bjørn Hansen-trilogien – i Solstads forfatterskap og i norsk litteratur?

Møt Dag Solstad i samtale med Marit Borkenhagen, leder for Norsk Litteraturfestival. 

*

Leseriet kafé holder åpent i forkant av arrangementet.

Gravdahl bokhandel selger bøker, og forfatteren signerer.

Se også Facebook-oppslag, og del gjerne ordet!

*

Inngang: 100 kr

Billetter kjøpes via GD Billett eller i døra samme dag. Med GD Billett er du garantert sitteplass og slipper billettkø.

Alle studenter og skoleelever kommer gratis inn. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer har også fri adgang. Husk gyldig bevis.

Arrangører: Norsk Litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer.