• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Kunsten å temme et hjerte. Søstrene på Stenberg

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       torsdag, februar 13th, 2020
       7:00 pm

Kunsten å temme et hjerte. Søstrene på Stenberg

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Kunsten å temme et hjerte –

Velkommen til møte med forfatter Elin Tinholt om Søstrene på Stenberg

Elin Tinholts roman Søstrene på Stenberg er diktet rundt livene til Weidemann-søstrene som levde på Stenberg amtmannsgard.

 

I romanen tas vi med tilbake til sommeren 1840. Stenberg amtmannsgard ligger tilbaketrukket, omgitt av skog og en park i engelsk landskapsstil. Her lever søstrene Bolly, Nahyda og Amalia stille liv, preget av rutine og forutsigbarhet. Faren, eidsvollsmannen Lauritz Weidemann, er en mektig patriark, aktet og æret av alle. Amtmannens døtre er privilegerte, men lever under et svært strengt regime.

 

Søstrene på Stenberg er en roman om kjærlighet og kjærlighetens kår, makt, avmakt og undertrykkelse i en tid hvor familiens døtre var underlagt strenge konvensjoner og ikke hadde egen stemme.  Det er blitt hevdet at Camilla Collett hentet inspirasjon fra livene til de tre døtrene på Stenberg da hun 1854–55 skrev Amtmannens døtre. Den unge, livsbejaende Camilla er en av skikkelsene vi møter i Søstrene på Stenberg.

Møt forfatter Elin Tinholt i samtale med Hans Tarjei Skaare om den farlige kjærligheten.

Se også Facebook-oppslag, og del gjerne ordet!

Søstrene på Stenberg er Elin Tinholts første roman. Den kommer i disse dager ut i 2. opplag. Hun har tidligere skrevet flere teaterstykker, blant annet hørespillene Duchas dans og En kvinne som Nora for NRK Radioteatret og Storm og silke for Teater Innlandet.

Gratis inngang.

Boksalg.