• Info
  • Tagger
  • Kalender
  • Kransen i 100

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       onsdag, februar 19th, 2020
       1:30 pm

Kransen i 100

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

KRANSEN I 100

Det er i år 100 år siden Kransen, den første boken i triologien om Kristin Lavransdatter, ble utgitt første gangen. Sigrid Undset-selskapet ønsker derfor å bidra til at nye generasjoner får et forhold til Sigrid Undsets liv og tekster.
Det naturlige spørsmålet er: Hva synes dagens 16-åringer om Kristin Lavransdatter? Er boka aktuell også i 2020?
I løpet av fire uker i januar og februar 2020 har to førsteklasser ved Lillehammer videregeående skole jobbet med Sigrid Undsets roman på en litt annerledes måte. Forfatter og dramatiker Janne Aasebø Johnsen og kunstfotograf Jørn Hagen, har hatt foto- og skriveverksted sammen med elevene. Gjennom prosjektet har elevene gjort seg kjent med Kransen og brukt den som utgangspunkt for å skrive egne tekster og ta illustrerende bilder.
Onsdag 19. februar klokken 13.30 viser elevene fram det de har jobbet med i en forestilling på Litteraturhus Lillehammer. Publikumsplasser vil i første rekke være reservert skoleelever, men forestillingen er åpen for andre nysgjerrige.

Prosjektet blir gjennomført med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og er et samarbeid mellom Sigrid Undset-selskapet og Lillehammer videregående skole, avdeling sør.