• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Skogen – Hessen, Sverdrup-Thygeson og Ellefsen

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       mandag, september 14th, 2020
       8:00 pm

Skogen – Hessen, Sverdrup-Thygeson og Ellefsen

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Velkommen til en samtale om en av våre viktigste naturressurser

Skogen – hva betyr den for oss?

med Dag O. Hessen, Anne Sverdrup-Thygeson og Bernhard Ellefsen

Hva vet vi om den norske skogen? Hvilken betydning har skogen for klimaet? Hvordan forvalter vi skogen her til lands?

Velkommen til samtale mellom Dag O. Hessen, Anne Sverdrup-Thygeson og Bernhard Ellefsen

Mandag 14. september kl. 20.00 (Merk tidspunktet!)

Lillehamringen Dag O. Hessen er professor i biologi ved Universitetet i Oslo. I år er han aktuell med boka Verden på vippepunktet, og har tidligere skrevet en rekke bøker om om evolusjon, om biologi og miljø og om skjæringsfeltet mellom biologi og filosofi.

Anne Sverdrup-Thygeson er professor i bevaringsbiologi ved NMBU, og dessuten vitenskapelig rådgiver i NINA. På NMBU forsker og underviser hun innenfor naturforvaltning, bevaringsbiologi og bærekraftig skogbruk. Mye av forskningen handler om hvordan vi påvirker skogens artsmangfold og dermed også de økosystemtjenestene skogen gir oss. Hun har gitt ut en rekke bøker, og er i høst aktuell med boka På naturens skuldre. Hvordan ti millioner arter redder livet ditt. 

Bernhard Ellefsen er litteraturkritiker og hovedanmelder i Morgenbladet. Han ble kåret til «Årets kritiker» i 2014 og vant Arne Hestenes’ journalistpris i 2016. Ga i 2018 ut boka Imot døden. Om fortvilelsens litterære fellesskap, og arbeider nå på en ny bok med arbeidstittelen Det som går tapt. Naturen som forsvinner og litteraturen som forteller om dette.

*

Arrangementet er en del av arrangementsrekka «Tre om natur» på Litteraturhus Lillehammer. Tanken er å øke kunnskapene og engasjementet rundt viktige naturtyper i Norge: jord/matjorda, skogen og isbreen. Vi inviterer fag- og skjønnlitterære forfattere, forskere, kritikere eller andre med relevant kompetanse til å reflektere og opplyse oss om hvilken betydning den aktuelle naturtype har hatt for oss, både rent praktisk og kulturhistorisk, hva den betyr for oss i dag og hva som står på spill med tanke på forvaltningen av den i fremtiden.

Gravdahl bokhandel selger bøker, og forfatterne signerer gjerne.

Leseriet kafé holder åpent i forkant av arrangementet.

*

OBS: Arrangementet er utsolgt.

Inngang: 100 kr

Billetter kjøpes via GD Billett eller i døra.

Studenter, skoleelever og frivillige ved Norsk Litteraturfestival 2020 og Litteraturhus Lillehammer kommer gratis inn, men må bestille billetter gjennom GD Billett. Begrenset antall.

Arrangementet er støtta av Fritt ord.

*

Smittevern ved arrangement:

Påmelding til alle arrangementer. Vi må ha kontaktinformasjon til alle som deltar på arrangementer i tilfelle det blir behov for smittesporing. Vi sletter personopplysningene etter 10 dager. Bestiller du for flere enn deg selv, må du kunne oppgi kontaktinfo til alle på kort varsel.

Hold deg hjemme hvis du er syk eller sitter i karantene.

God håndhygiene. Benytt håndsprit ved inngang.

Husk en meters avstand til andre.