• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       tirsdag, september 1st, 2020
       7:00 pm

Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Heidi Linde –

Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet

Etter tjueto års ekteskap ønsker Vigdis å bryte ut. Men hvordan kan hun rettferdiggjøre det å forlate en mann som ikke slår, som ikke drikker eller ligger rundt, og som er en god far? Kanskje handler det om forventninger, om å legge lista lavere. Men hvor lavt kan lista legges før selvforakten tar overhånd, før man kveles, før man dør?

Linn har bestandig vært den pene. Nå oppdager hun at menn ikke lenger snur seg etter henne på gata. Hvis tiltrekningskraften er tapt, hvem skal hun da være?

Historiene til Vigdis og Linn flettes inn i hverandre av tilfeldigheter. Av nødvendighet ender begge på et ganske annet sted enn der de startet.

Heidi Linde er ute med en ny roman som tar hverdagslivet til hverdagsnordmannen på kornet. Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet er en roman om moderne samliv. Om troskap og utroskap, morskap og seksualitet – og om kunsten å finne veien tilbake til seg selv.

Heidi Linde er forfatter av en lang rekke bøker for voksne og barn, og er lærer på manuslinja ved Den norske Filmskolen her på Lillehammer.

Møt Heidi Linde i samtale med leder for Norsk litteraturfestival, Marit Borkenhagen.

Litteraturhus Lillehammer, tirsdag 1. september kl. 19.00

Gravdahl bokhandel vil selger bøker, og forfatteren signerer.

Se også Facebook-oppslag.

*

Inngang: 100 kr

Billetter kjøpes via GD Billett (legges snart ut)

Av smittevernhensyn er det begrenset antall plasser, og vi ber om at du kjøper billett på forhånd via GD Billetts nettsider. Om det er ledige plasser, kan du også møte opp i døra, men da må du legge igjen navn og kontaktinfo.  

Vel møtt!

Arrangør: Litteraturhus Lillehammer

Foto: Carl Christian Raabe / Gyldendal Norsk Forlag

Bokomtalen er delvis hentet fra forlagets nettsider.

*

Anmeldere om Heidi Lindes nye roman:

terningkast 5 rød

«Heidi Linde skriver så det suser om familie, barn og de vanskelige valgene midt i livet.»
Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

terningkast 5 rød

«Heidi Linde har utviklet en stil som kombinerer det lette og poengterte med det intense og finurlige. I sin nye roman er hun på sitt aller beste. (…) Å lese denne romanen er en udelt nytelse fra første til siste side, både på grunn av humoren og nerven i stoffet, For et stort publikum synes det lagt opp til både gjenkjennelighet og nærhet. I tillegg er skarpe avsløringer formidlet gjennom både lekende glød og et dirrende sug. Med årets roman har Heidi Linde igjen sikret og styrket sin plass blant landets fremste formidlere av hverdagens gleder, sorger og utfordringer.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«Her er en litterær livbøye til deg som tilbringer litt for mye kvalitetstid med familien i sommer. (…) Heidi Linde skriver skarpt og gjenkjennelig om moderne parforhold. (…) dette er frydefull lesning.»
Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv