• Info
  • Tagger
  • Kalender
  • Frå Peer Gynt til Heknesøstrene

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       onsdag, oktober 13th, 2021
       7:00 pm

Frå Peer Gynt til Heknesøstrene

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Bruk av segner og historie frå Gudbrandsdalen i litteraturen

Figuren Peer Gynt er den mest kjende gudbrandsdølen i heile verda, ein annan er Kristin Lavransdatter, sjølv om ho aldri har levd. Per Gynt finst i alle fall i segntradisjonen, og felles for Sigrid Undset og Henrik Ibsen og mange andre forfattarar er at dei har latt seg inspirere av segner og historie frå Gudbrandsdalen. Også Snorre la ein del av handlinga til dalen når han i Heimskringla fortel om Heilag-Olav, basert på myter om kristningsferda. I nyare tid er det Lars Myttings Heknefamilie som når stadig fleire lesarar, ei historie inspirert av segn om Søsterklokkene og Hekneveven.

Vel møtt til foredrag ved forfattar Magnhild Bruheim onsdag 13. oktober kl. 19.00.

Dalegudbrand i 1000 år

Arr. i samarbeid med Fåberg og Lillehammer Historielag